Managed hosting door True

Overheid klaar voor digitale toekomst?

 

Digitale overheid

De voorzitter van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI) is op bezoek geweest bij de Tijdelijke commissie Digitale toekomst van de Tweede Kamer. De waarschuwing dat Nederland zijn sterke uitgangspositie qua digitalisering aan het verliezen is, herhaalde hij daar. Heeft hij gelijk?

De AWTI (Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie) bracht eind september een advies uit over hoe de Nederlandse overheid om moet gaan met digitalisering. De vraag die beantwoord moest worden, was: 'Wat is de impact van de huidige technologische ontwikkeling op de structuur en het functioneren van de Nederlandse economie, en welk beleid zou de Nederlandse overheid in dat licht moeten voeren?

Ict wordt gezien als een zogenaamde general purpose technology dat bijna alle onderdelen van de samenleving beïnvloedt. Het belang van ict voor de economische ontwikkeling staat niet voldoende op het netvlies van beleidsmakers en de betekenis van ict wordt onderschat. Ook de ontwikkelingssnelheid wordt onderschat. 

Ook ontstaan er veel nieuwe bedrijven, beroepen en netwerken van zzp'ers die anders werken, nou ja, het zal voor u geen nieuws zijn. Winner-take-all-producten en diensten, ongewenste concentratie van economische macht, robotisering, stijging inkomensongelijkheid, et cetera, et cetera. 

Daar moet onze overheid allemaal tegen opboksen; burgers moeten vaardiger worden, opleidingen moeten (weer) aangepast. Nou ja, de hele visie leest u op de site van AWTI

Hoe ziet u de ict-kracht van Nederland nu en in de toekomst? Heeft het AWTI gelijk of is het instituut bang voor zaken waar we niet zo bang voor hoeven te zijn?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6811050). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.