Managed hosting door True

Ubuntu stopt met 32-bit-bibliotheken

 

Het is gedaan met 32-bits ondersteuning voor Ubuntu vanaf versienummer 19.10. Dit geldt voor alle *buntu-varianten. Het hing al een tijdje in de lucht, nu is het officieel. Ziet u problemen als gevolg van het verdwijnen van de libraries?

Misschien heeft u nog een 32-bits netbookje dat eens per jaar meegaat in de camper als handig backup-dingetje (maar eigenlijk is de gemiddelde internetpagina nog te zwaar). Inmiddels staat er een of andere lichte Ubuntu-versie op, zoals Lubuntu, maar verder is echt werkelijk elke werk-pc 64 bit. Dat vond Canonical ook, aangezien volgens het bedrijf nog maar een mager procentje vraagt om 32-bit-ondersteuning.

Het nu stoppen met ondersteuning heeft ook te maken met de aanstaande long term support (lts)-versie, numero 20.04. Nu is de laatste lts-versie 18.04 waar Canonical 32-bit-upgrades moet blijven verzorgen.

Toch kan het gaan zorgen voor problemen met programmatuur die 32-bits libraries vereist. Een mogelijkheid kan zijn door een chroot bovenop nieuwere Ubuntu-versies te zetten waarmee de oudere libraries te gebruiken zijn.

Hoe denkt u over het verdwijnen van de bibliotheken?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6687510). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.