Managed hosting door True

Problemen door tragere Intel-processors?

 

De prestaties van Intelprocessoren zijn minder goed door de updates die cpu-aanvallen als Spectre en Meltdown moeten afweren. Met ZomebieLoad, RIDL en Fallout daarbij, de zogenaamde MDS-aanvallen, worden processors nog een stapje trager. Krijgt u hier problemen mee?

Afgelopen week werd bekend dat Intelprocessoren problemen hebben met drie nieuwe aanvallen, Zombieload, Fallout en RIDL. Dit zijn 'speculative execution side channel'-aanvallen die met microarchitectural data sampling te maken hebben, ofwel MDS. MDS verbetert de prestaties van processors aanzienlijk, maar zorgen ook voor openstaande aanvalsvectoren.

Phoronix berekende de impact van de updates op Linux-systemen en kwam tot de conclusie dat Intelprocessors gemiddeld zestien procent aan prestaties in moeten leveren tegen drie procent bij AMD, al hangt het nogal af van de gebruikte testomgeving.

Desalniettemin is zestien een flink percentage. Heeft u al problemen gespot veroorzaakt door de tragere processors?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6667455). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.