Managed hosting door True

Hoe zou u het politieplatform OPP optuigen?

 

Nationale Politie

Het Bureau Ict-toetsing (BIT) adviseert de politie helemaal te stoppen met het Operationeel Politie Platform (OPP), dat sinds 2012 in ontwikkeling is. Kosten eind 2018: 44 miljoen euro. Ofwel OPP, weg ermee. Maar als u nou een miljoentje of wat kreeg, hoe zou u dit insteken?

BIT begrijpt ook dat er het een en ander moet veranderen. Het hele politie-ict-apparaat hangt van veel verschillende systemen aan elkaar. Bonnen schrijven is eerder: bonnen invoeren, nog een keer invoeren en nog een keer invoeren, want dat wordt niet automatisch over de verschillende systemen verspreid. De politie wil de boel met OPP aan elkaar knopen, lekker met een centraal systeem aan de slag. Buiten de vraag of centrale opslag van zoveel gevoelige data handig is, zijn er nog wat andere zaken waar BIT zich zorgen over maakt.

Alle dienders moeten ermee kunnen werken, terwijl agenten andere eisenpakketten hebben voor hun registratiesystemen, schrijft Trouw. Andere zaken die BIT aan de kaak stelt, is het gebruik van een eigen programmeertaal. Wat betekent dat? Nou ja, u snapt het al, vrijwel niemand weet er het fijne van, laat staan hoe het is gesteld met de veiligheid van het systeem.

Minister Grapperhaus, die vaker moeite lijkt te hebben met het doorgronden van ict-vraagstukken, zegt dat hij een extern bureau in wil schakelen om OPP te verbeteren. BIT ziet liever het hele project stoppen en het met verschillende kleinere systemen opgebouwd worden die goed samenwerken, iets dat met de huidige stand van de technologie eerder regel dan uitzondering is.

We begrijpen dat u eerst iets meer informatie moet hebben over wat de exacte eisen zijn, maar even met de natte vinger: wat zou u doen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6851556). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.