Managed hosting door True

Hoe lost u het legacy-probleem op?

 

Cloud legacy

Inmiddels is ict ruim 25 jaar een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. In den beginne ging het misschien om wat voorraadbeheer en een enkele spreadsheet, inmiddels heeft menigeen een achterstand waar je u tegen zegt. Hoe lost u dit op?

Niet lang geleden schreef Computable-expert Gijs in 't Veld over de moeilijkheid om van programmatuur afscheid te nemen. In 't Veld schrijft dat we over het algemeen geen afscheid nemen van applicaties, maar gaan stapelen. De ene applicatie blijft tijdelijk in gebruik en uiteindelijk blijft-ie in gebruik, naast de nieuwe applicatie. 

Daarnaast stapelen data zich op en omdat opslag toch 'niets meer kost' mag het ook allemaal wel bewaard worden. Datawarehouses vol met historische en operationele bedrijfsgegevens die allemaal misschien ooit nog handig worden voor analyse. 

Heel af en toe komt er iets langs dat de boel even stevig helpt opschudden. Een enkeling is de afgelopen jaren bijvoorbeeld volledig overgegaan naar cloud-gebaseerde bedrijfsomgevingen, maar in veel gevallen is het meer en-en. De kortdurende blockchainhype zorgde voor hernieuwde interesse in databasesystemen en in een enkel geval voor de nodige modernisering, al dan niet met een distributed ledger systeem. En een enkeling maakt nu pas werk van zijn webportaal. 

Het kan verkeren, hoe verkeert het bij u? Welke eerste stappen zou u adviseren voor te beginnen met migreren?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6772267). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.