Managed hosting door True

Gesignaleerd: remote datacenters

 

Zoeken

Datacenters worden steeds vaker verder van stedelijke gebieden gevestigd. Door lagere vastgoedkosten, goedkopere stroom en risicospreiding krijgen grote bedrijven steeds meer de voorkeurkeur om hun remote datacenters in geografische uithoeken te vestigen.

Volgens Rob Wilts, senior director Regional Service Providers Europe & Africa bij Ciena, kan dit doordat nieuwe netwerktechnologieën datacenters minder afhankelijk maken van de aanvullende technische mogelijkheden in dichtbevolkt gebied. Computable signaleert viert trends in remote datacenters.

1. Consistente 10G-, 40G- en 100G-connectiviteit
Datacenter-, service- en hostingproviders kunnen tegenwoordig een beroep doen op nieuwe netwerktechnologieën om hun datacenters tegen lage kosten en over elke gewenste afstand met elkaar te verbinden om in hun bedrijfsbehoeften te voorzien. Maar wat houden deze nieuwe technologieën in? Grote datacenters in afgelegen gebieden moeten over stedelijke en regionale grenzen heen met elkaar communiceren via verbindingen met enorm hoge capaciteit. Dit vraagt om consistente 10G-, 40G- en zelfs 100G-connectiviteit. Stedelijke regio’s voorzien al in een dergelijk hoge capaciteit, daarom zullen de komende tijd dergelijke verbindingen vooral richting de uithoeken worden uitgerold.

2. Convergeren netwerkdomeinen
Operators willen natuurlijk maximale waarde uit hun netwerk putten tijdens het verbinden van zakelijke gebruikers met hun content. Hiertoe moeten ze op kostenefficiënte wijze voorzien in de groeiende vraag naar bandbreedte en onderscheidende diensten aanbieden. Dit is alleen mogelijk door hun netwerken om te vormen van traditionele langeafstandsnetwerken tussen stedelijke en regionale gebieden tot een architectuur die netwerkdomeinen convergeert tot zakelijke ‘gebruiker-naar-content’- en ‘content-naar-content’-domeinen.

3. Optisch geschakeld pakketnetwerk
Het is geen sinecure om de bestaande metronetwerken om te toveren in ‘gebruiker-naar-content’-netwerken. Operators moeten daarvoor hun netwerkontwerp wijzigen en vaak ook organisatorische veranderingen doorvoeren. Ze moeten er daarbij van op aan kunnen dat dit hen zakelijke waarde oplevert in de vorm van kostenbesparingen en een hogere omzet. Met een optisch geschakeld pakketnetwerk kunnen ze onderscheidende, on demand-diensten aanbieden die aansluiten op de behoeften van het nieuwe cloudtijdperk.

4. Netwerkupgrade
Bedrijven die willen profiteren van de trend om datacenters naar afgelegen gebieden te verhuizen, moeten nagaan welke gevolgen dit voor hun netwerk heeft. Ze doen er goed aan om met hun operator aan tafel te gaan zitten om de mogelijkheid van een netwerkupgrade te bespreken. Alleen zo kunnen zij de broodnodige kostenbesparingen realiseren en profiteren van verbeteringen van gestroomlijnde processen, effectief onderhoud en beheer van hun netwerk en integrale prestatieverbeteringen.

Dit artikel is eerder verschenen in Computable magazine jaargang 48, nummer 4 van april 2015.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5251996). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.