Managed hosting door True

Waar gebruikt u uw iPad voor?

 

Steeds meer mensen gebruiken hun iPad als vervanging voor de laptop, maar lopen met regelmaat tegen problemen aan. Zo kun je geen extensies toevoegen aan je browser bijvoorbeeld, omdat alle browsers intern draaien op Apples eigen implementatie. Ook producten als Photoshop zijn niet altijd even bruikbaar. Hoe is het volgens u gesteld met de bruikbaarheid van de iPad als laptop?

Als je een iPad gebruikt, ben je overgeleverd aan de grillen van Apple. Software kan praktisch gezien alleen via de appstore geïnstalleerd worden. Zo ook Adobe's Photoshop. Onlangs kwam de eerste uitgave van Photoshop voor de iPad uit, wel met de mededeling dat nog niet alle functies daarin zitten die wel in de pc- of Mac-versies zitten. 

Het idee van Adobe was een eerste versie uit te brengen die in ieder geval aan minimale eisen moest voldoen, ofwel het zou een minimal viable product worden. Geen handige zet, blijkt nu, want veel gebruikers klagen steen en been. De baas van Adobe reageerde in ieder geval met een eigen tweet-storm op alle kritiek. Het zou tenslotte lastig zijn om een mvp (minimum viable product) uit te brengen van een product dat al dertig jaar bestaat. 

Zaken als plugins werken bijvoorbeeld niet, net als bij de aloude webbrowsers. In die zin is er nog een hoop te doen. 

Voor de fervente Photoshopper is het dan misschien nog geen laptopvervanging, maar wellicht is dat bij u anders. Kunt u de iPad gebruiken als volwaardige laptopvervanger, of mist u nog essentiële functies?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6832059). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.