Managed hosting door True

‘Androids worden wegwerpproducten’

 

Android

Support voor oudere Androids was altijd al problematisch. Nu wordt de stap naar wegwerp gezet. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Oudere en zeker goedkopere Android-toestellen konden al niet rekenen op tijdige - of enige - updates naar nieuwere releases van dat mobiele besturingssysteem. Ook tussentijdse updates, voor bijvoorbeeld kwetsbaarheden, zijn lang niet altijd een vast gegeven. Google doet wel zijn best, maar is daarbij mede afhankelijk van toestelmakers die opereren met lage marges. De bedrijven hebben dus meer belang bij toestelverkoop dan bij support.

Android-toestelmaker Huawei zet nu de logische volgende stap: van gebrekkige support naar ontbrekende support. Het grote Chinese bedrijf biedt niet langer oudere firmware-versies voor zijn smartphones ter download aan. Daarmee konden klanten (en reparatiebedrijven) vastgelopen toestellen voorzien van een verse installatie. Toestel kapot? Koop maar een nieuwe. Androids worden wegwerpproducten.

Wat vind jij?
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6196997). © Jaarbeurs IT Media.

8

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.