Managed hosting door True

‘Sparc en Solaris hebben hun tijd gehad’

 

De Sparc-processor en het Solaris OS gaan onder. Jammer, maar logisch. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Oracle lijkt de stekker te trekken uit verdere ontwikkeling van zijn processorplatform Sparc en het daarop draaiende bedrijfseigen besturingssysteem Solaris. Beide bezittingen zijn in handen gekomen van de databasereus met de overname van Sun Microsystems. Die oudgediende ict-pionier had zelf al lange tijd marktproblemen met zijn eigen processorarchitectuur en bijbehorende Unix-variant.

Volgens diverse berichten en insiders voert Oracle nu een stille end-of-life (eol) door voor die Sun-erfenis, middels een grootschalig ‘rightsizen’ van het personeelsbestand (een zogeheten reduction in force). Voor de getroffen ict-ontwerpers een grote klap en technologisch gezien ook een gemis. Maar de neergang van overige Unix-varianten, andere risc-processors en zelfs de ooit beoogde opvolger Itanium is onomkeerbaar. De zon gaat onder voor Sparc en Solaris. Hun tijd is voorbij.

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6196714). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.