Managed hosting door True

Onder vuur: Paul Bron, MSA-ICT

 

MSA-ICT, leverancier van hardware, software en diensten, is een van de bedrijven van de beroemde ict-familie Perridon. Paul Bron is de eerste ceo en medeaandeelhouder van het bedrijf die geen bloedverwant is van de familie.

1 Het is nu tien uur. Wat heb je tot nu toe gedaan vandaag?
Ik heb mijn kleine naar school gebracht en ben toen naar de zaak gereden. Eerst heb ik wat e-mails gelezen en daarna heb ik nagedacht over de nieuwe diensten die we aan het ontwikkelen zijn.

2 Hoe is het om voor een familiebedrijf te werken?
Ik vind het mooi als aandeelhouders niet alleen de centen op tafel leggen, maar ook betrokken zijn bij het bedrijf. Overigens is dat bij APC, waar ik ruim elf jaar gewerkt heb, ook zo. Dat is een beursgenoteerd bedrijf, maar de oprichters zijn nog steeds vice-president.

3 Met wie kun je niet samenwerken?
Met mensen die zwartgallig zijn, niet vooruit willen. Ik ben positief ingesteld, ik kijk wat kan in plaats van naar wat niet kan.

4 Je had op heel korte termijn ruimte in je agenda. Dat maken we niet vaak mee. Wat is je geheim?
Het geheim is agendabeheer, vooruitkijken, keuzes maken. Als je wilt dat bepaalde zaken gedaan worden, dan moet je er tijd voor inruimen. Mede dankzij de mogelijkheden van mobiele communicatie worden veel mensen geleefd. Pda's en mobiele telefoons zijn handige dingen, maar vergeet niet dat er een uit-knop op zit.

5 Welke baan zou je wel eens een dagje willen hebben?
Die van minister-president. Niet omdat ik graag een bepaalde wet wil invoeren, maar omdat ik nieuwsgierig ben wat er gezegd wordt in de achterkamertjes. Daar vindt het besluitvormingsproces plaats, niet in de openbaarheid van de Tweede Kamer.

6 Wat is de grootste misser uit je carrière?
Och jee, dat zijn er diverse. Als je geen fouten maakt, neem je blijkbaar geen risico en kom je nooit vooruit. Waar ik het meeste van geleerd heb, is een inschattingsfout die ik in mijn APC-tijd maakte. We waren bezig met een traject bij de Belgische politie en gingen ervan uit dat de deal binnen was. Als een duveltje uit een doosje kwam er toch nog een concurrent in het spel, die er met de opdracht vandoor ging. Ik heb ervan geleerd dat je altijd alert moet blijven, nooit moet denken dat je er al bent.

7 Wie waardeer je meer: Bill Gates of Steve Jobs?
Jobs, omdat hij steeds innovatief blijft. Gates teert meer op iets uit het verleden.

8 Vlak na je komst werd de naam Megasellers veranderd in MSA-ICT. Wat heeft die naamsverandering opgeleverd?
Megasellers werd niet geassocieerd met diensten, terwijl die wel al een aantal jaren aangeboden werden. Door het totale bedrijf MSA te noemen, konden we de dienstentak ontwikkelen terwijl we tegelijkertijd de site Megasellers.nl scherper konden neerzetten als vehikel om hardware te verkopen. Dat werkt. De bijdrage van diensten binnen het bedrijf groeit snel. Vorig kwartaal was dat weer 100 procent meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar.

9 Waar mogen ze je midden in de nacht voor wakker maken?
Voor een vliegreis naar een superlocatie. Ik houd erg van dingen ontdekken. Vakantie is voor mij nooit alleen maar op het strand liggen, er moet wel wat te beleven zijn.

10 Bij APC had je een EMEA-functie. Welk land heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Italië, omdat de mensen veel relaxter in het leven staan dan noorderlingen. Nu ik een kleine heb, heb ik meer balans in mijn leven gezocht. Ik hoef niet meer altijd bovenop de bal te zitten. Ik vind het geweldig om 's morgens eerst samen met mijn kind een boterhammetje te eten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3332009). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.