Managed hosting door True

Juliëtte van den Hoven, Hofax

 

Hofax ging in 1989 van start als verkooppunt van thermische faxrollen. Die verkoopt het Waalwijkse bedrijf nog steeds, maar niet meer uit voorraad. Hoofdactiviteit van het bedrijf is nu de verkoop van kantoorartikelen en -machines. Hofax is onder meer partner van OKI, Ricoh en Epson.

1 Je hebt voor de grote bedrijven Stork en DHL gewerkt. Wat bevalt je het best aan het zelfstandig ondernemerschap?
Het grootste voordeel vind ik dat ik mijn eigen visie kan uitwerken. Ik neem mijn eigen beslissingen en kan ze vervolgens ook uitvoeren. We hebben hier een heel platte structuur. Als ik door het magazijn loop en dingen zie die snel gedaan moeten worden, pak ik ze ook op.

2 Hoeveel uur per week ben je echt aan het werk?
Dat hangt ervan af wat je meetelt als werk. Zo ben ik voorzitter van de ondernemingsvereniging van het industrieterrein waarop we gevestigd zijn, en daarvoor ben ik vaak 's avonds weg. Tel je dat mee, dan zit mijn 40-urige werkweek er op woensdag vaak al op. Ik denk dat ik inclusief reistijd gemiddeld tussen de zestig en tachtig uur per week werk.

3 Wie bel je als je technisch advies nodig hebt?
Mijn moeder; zij heeft Hofax in 1989 opgericht. Later is mijn vader ook in het bedrijf gekomen. Ik werk hier nu tweeënhalf jaar fulltime. Een jaar geleden hebben mijn broer en ik de zaak overgenomen. In het verleden werkte ik altijd al mee als het nodig was, op de administratie of in de storingsdienst bijvoorbeeld.

4 Wat vind je de belangrijkste eigenschap voor een nieuwe werknemer?
Het is moeilijk om goede mensen te vinden. We zouden hier nog wel drie fulltimers kunnen gebruiken. Naast inzet vind ik het kunnen leveren van opbouwende kritiek heel belangrijk. Ik zoek mensen die altijd verder willen leren en vooral niet om vijf uur alles uit hun handen laten vallen.

5 Wat neem je altijd mee als je naar een nieuwe klant gaat?
Mijn goede humeur en heel veel energie. Verder net hoe het uitkomt. En mijn visitekaartje heb ik natuurlijk altijd bij me.

6 Wat is het grootste probleem van de it?
Dat mensen denken dat ze meer weten dan ze weten. Ik hoor verhalen over mensen die een halfjaar werken en denken dat ze meteen een BMW-leaseauto waard zijn, terwijl ze amper weten hoe een server eruitziet. In India en Japan zitten massa's mensen die knoerthard werken; die streven ons steeds sneller voorbij.

7 Wie had je het laatst zakelijk aan de telefoon?
Een klant die naar Zuid-Duitsland verhuisd is. Hij was naar een beurs geweest en belde om te vertellen dat hij verschillende mensen naar ons toegestuurd heeft. Het is natuurlijk prachtige reclame voor je bedrijf als klanten zo tevreden zijn dat ze anderen aanraden ook zaken met je te doen. Daarom belonen we dat, bijvoorbeeld met een flesje wijn of een bos bloemen.

8 Wat is de deal waar je met de meeste voldoening op terugkijkt?
De overname van het bedrijf, die we in relatief korte tijd gedaan hebben, terwijl we tegelijkertijd een compleet nieuw erp-systeem geïmplementeerd hebben.

9 Wie is je grote voorbeeld?
Ik heb heel veel respect voor Ben Mandemakers van De Mandemakers Groep. Een jaar geleden heb ik hem gesproken en dat was heel motiverend. Zijn sterkste punt vind ik dat hij vooruit blijft kijken en blijft innoveren. Dat wil ik ook doen met Hofax.

10 Wat doe je over vijf jaar?
Ik denk dat ik dan een meer sturende rol heb. Nu heb ik heel veel operationele taken. Mijn broer en ik zijn de enigen die klanten bezoeken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2797523). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Hier mag en kan iedereen een voorbeeld aan nemen, grote klasse, manager van het jaar 2008 ? dat zou dik verdiend zijn. C@#

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.