Managed hosting door True

Onder vuur

Roland Hameeteman, e-office

 

Werkplekoptimalisatie is hot in het huidige mobiele tijdperk. Met 110 werknemers en hoofdleveranciers IBM, Microsoft en Google biedt e-office in Houten it-oplossingen voor het nieuwe werken. Het lichte, kleurrijke en inspirerende kantoor weerspiegelt de visie van medeoprichter Ronald Hameeteman. Die visie is vergelijkbaar met Don Prescotts wikinomics, de nieuwe economie gebouwd op Web 2.0-technologie.

1 Wat is je beste tip voor it-dienstverleners?
Ernstig: "Je moet onderscheid maken tussen automatisering van machine tot machine en automatisering van mens tot mens. Dat betekent dat je moet uitgaan van de manier waarop de mens met de technologie omgaat." Hij zou het leuk vinden om daar met meer mensen over te praten, ‘want we zitten midden in een revolutie': "Als je goed kijkt, is hij heel erg zichtbaar."

2 Hoe zie jij de rol van distributeurs?
Hameeteman denkt na, denkt aan Copaco. "Vooral kennis en distributie, bijvoorbeeld van licentiemodellen. Dat is kennis die wij niet zelf willen opbouwen."

3 Wat is je grootste zakelijke les uit het verleden?
Daar moet hij even goed over denken. "Dat is een goeie. Duidelijk communiceren wat je vindt, zonder te filteren wat je wilt zeggen en zonder te kwetsen."

4 Wie heb je het laatst zakelijk gebeld en waarom?
Hameeteman moet hard lachen, want hij heeft de concurrent gesproken. "Patrick van Aalst, directeur van Macaw, over de reis naar Microsoft Worldwide Partner Conference 2008."

5 Hoe kijk je aan tegen het aantal it-dienstverleners in jullie segment?Hij grijnst: "Als ik kijk naar het aantal human software organisaties in Nederland is het kanaal nog onder de maat. Vandaar dat wij e-office hebben gecreëerd."

6 Wat zie je als het grootste probleem binnen het Nederlandse ict-kanaal?
"De kwaliteit is gewoon niet goed genoeg. Nederlandse ict'ers zijn lui. Ik zie dat ict'ers uit Midden- en Oost-Europa veel gretiger zijn en houden van hun vak. Het enige wat wij verkopen is kennis. Ik wil in de toekomst meer externen aantrekken, dus niet sterk in mensen groeien maar wel in kwaliteit, want daar moet de innovatie plaatsvinden."

7 Aan welke voorwaarden moet een goede lead voldoen?
"Dat iemand begrijpt wat het nieuwe werken is: dat is echt iets heel anders dan de traditionele werkplek. Je ziet een mens niet als kostenpost."

8 Hoe zie je de branche zich ontwikkelen in de komende vijf jaar?
Hij weegt zijn antwoord voorzichtig. "De technische en maatschappelijke ontwikkelingen gaan veel harder dan de branche kan bijhouden. Ik vind dat de ict-branche veel te weinig investeert in kennis. Die is voornamelijk bezig met het maken van omzet, in plaats van met innovatie."

9 Wat is je favoriete sport?
Hameeteman deed aan roeien in zijn jeugd, maar heeft nu meer met autoracen. "Ik ga dit jaar weer Porsche-racen in Zandvoort." Hij rijdt zelf een Porsche GT2.

10 Hoeveel uur per week ben je echt aan het werk?
Daarover heeft Hameeteman heel andere ideeën. "Ik probeer het bedrijf te besturen in twee dagen. Dat betekent dat ik drie dagen aan innovatie en het uitbouwen van het bedrijf kan besteden. Ik ben dan veel weg, maar heb een krachtig team dat voor me kan waarnemen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2624290). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.