Managed hosting door True

De Belofte

Ingram Micro’s IP Communications-campagne: een jaar later

 

Iets meer dan een jaar geleden startte Ingram Micro een IP Communications-campagne. CRN sprak met Martijn Voorhoeve over de resultaten.

Volgens Martijn Voorhoeve, business development manager bij Ingram Micro en de geestelijke vader van IP Communications-campagne, zijn de doelstellingen van het afgelopen jaar gehaald. "Veel meer resellers dan verwacht zijn nu actief op ip-gebied door de vergroeiing van vaste en mobiele netwerken en de uitdagingen die it-afdelingen hebben om bestaande en nieuwe oplossingen bij elkaar te brengen." Voorhoeve meent dat de kansen in de markt duidelijk worden herkend: Ingram Micro heeft nu bijvoorbeeld meer dan 300 resellers die actief zijn op VoIP-gebied.

Ingram Micro groepeert zijn ip-oplossingen binnen drie thema's: IP Communications, IP Surveillance en Mobility. "Op deze manier spelen we in op de trend van totale convergentie en de behoefte van zakelijke gebruikers om overal en altijd bereikbaar te zijn en te kunnen werken." Verschillende seminars in 2008 moeten hierover meer duidelijkheid scheppen voor de reseller. "Ons doel is nu vooral om bij resellers de ip-kennis te verdiepen, zodat zij complete oplossingen in de markt kunnen zetten."

Aantrekkelijker
In ieder geval zijn zowel het IP Communications als het Mobility-assortiment het afgelopen jaar flink uitgebreid. Daarvan is de recente distributieovereenkomst met BlackBerry een voorbeeld. Voorhoeve voorziet dat ook Microsoft een steeds belangrijkere rol zal spelen in Ingram Micro's ip-strategie. "IP-oplossingen zijn kostentechnisch aantrekkelijker geworden voor een groter deel van de markt. Nu is het zaak de behoefte te definiëren, zoals vast/mobiel-integratie, bereikbaarheid onder één nummer/e-mail en loyaliteit bouwen. Wij hebben kennis op netwerk- en telecomgebied en kunnen complete oplossingen bieden. We zijn daarom de partner bij uitstek om onze resellers te helpen hun business in de unified communications-markt verder uit te bouwen."

Reseller Set Telecom is tot nu toe meer dan tevreden met Ingram Micro en doet slechts nog zaken met deze ene distributeur. Volgens Wibo Kunee, directeur bij Set Telecom, brengt deze aanpak weliswaar risico's met zich mee, maar wekt Ingram Micro voldoende vertrouwen om dit te rechtvaardigen. "Wanneer we dat maar nodig hebben is er altijd iemand bij Ingram Micro beschikbaar met kennis op dit gebied. Ingrams portfolio is op dit gebied ook compleet."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2453175). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.