Managed hosting door True

RealOpen IT in de prijzen bij CRN Channel Awards 2005

 

Met 480 gasten was het alweer voor de achtste keer georganiseerde CRN Channel Awards gala een groot succes. Het evenement, dat op donderdag 24 november in hotel Krasnapolsky gehouden werd, zal moeilijk te evenaren zijn, lieten verschillende aanwezigen weten. Duidelijk werd wel dat het een relatieavond was.

Het evenement speelde zich af in de Wintertuin van het hotel. 48 tafels vulden de ruimte, met in het midden twee podia. Tussen de gangen door werden de prijzen uitgereikt door chefredacteur Wiegert van Dijk en presentratice Céline Huysmans, in het begin nog wat onwennig, maar ze hadden al snel de smaak te pakken. Ook de winnaars hadden dat, want zij haastten zich naar het podium om op de foto te gaan met de award en Céline Huysmans. Frank van Tulden van Cisco raakte zelfs zo erg in de war dat hij ook Wiegert van Dijk drie zoenen gaf.
Waar het vooral om ging, was de kans om gezien te worden, te praten en zaken te doen. Overal werd gesproken over de markt en werden nieuwe contacten gelegd. Men liet zich niet storen door het personeel, dat zachtjes doch dringend de aanwezigen verzocht zich naar de andere zaal te begeven. Hier werden spijkers met koppen geslagen. Robbert Willems, algemeen directeur van Tarq, is het daar roerend mee eens. ‘Het was zelfs zo druk dat ik alleen het voorgerecht voor de helft heb opgegeten.’ In zijn la liggen zo’n twintig nieuwe visitekaartjes. Aan het evenement heeft Willems zo’n tien gesprekken overgehouden.

Editors’ Choice

De grote verrassing van de avond was de bekendmaking van de Editors’ Choice. Elk jaar kiest de redactie van CRN op basis van informatie uit de markt een bedrijf, persoon of product uit. Voor deze prijs kan dus niet genomineerd of gestemd worden. Dit jaar viel de keus op reseller RealOpen IT. Directeuren Bram Haasnoot en Paul Haullussy, onder valse voorwendselen naar hotel Krasnapolsky gelokt, konden hun oren niet geloven. Haasnoot reageert enkele dagen later nog steeds beduusd, maar zeer blij: ‘We zijn inmiddels wel weer op aarde teruggekeerd. Afgelopen jaar hebben we een moeizame weg bewandeld, want open source wordt nog steeds met de nodige argwaan bejegend. Men heeft liever oplossingen die iedereen heeft. Toch is er nieuwsgierigheid en kleinschalige acceptatie. Deze prijs is voor ons een echte opsteker en bevestigt dat ons concept toch niet verkeerd is.’ Op de vraag of de prijs hem zakelijk gezien nog wat zal opleveren, zegt Haasnoot resoluut: ‘Zeker! Ik word door allerlei mensen gefeliciteerd. Ook zakenpartners die ik al jaren niet meer heb gesproken bellen me nu opeens. Fantastisch. We kunnen dit als springplank gebruiken om onze open source-boodschap wat makkelijker voor het voetlicht te krijgen.’
De foto’s en de video-opnames van het evenement zijn terug te vinden op www.channelawards.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/997326). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.