Managed hosting door True

Eric Bruins: ‘Nominatie is erkenning uit de markt’

Channel Awards 2017, Personal Achievement Awards

 

Channelweb nomineert voor de Channel Awards verschillende persoonlijkheden. Eric Bruins, channel manager bij Equinix, is genomineerd in de categorie ‘Channel Manager of the Year’. Wij vragen hem wat deze nominatie voor hem betekent.

Wat brengt de nominatie je?
De nominatie is een erkenning dat we als Equinix momentum aan het maken zijn als channel-organisatie. Equinix is nog niet zo heel lang bezig met het opzetten van een indirect verkoopkanaal en deze nominatie is een erkenning vanuit de markt dat we als Equinix de juiste dingen aan het doen zijn met onze channelpartners. We zien dan ook dat we een ecosysteem van partners aan het creëren zijn waarmee we als Equinix gezamenlijk projecten doen, maar waarbinnen partners ook weten te vinden.

Hoe promoot je de Channel Awards 2017 in je netwerk?
Voornamelijk via Linkedin en via mijn channelpartners.

In hoeverre leeft de nominatie bij je bedrijf?
Natuurlijk vind iedereen bij Equinix dit een enorme erkenning. De nominatie is binnen onze organisatie bekend gemaakt door het marketingteam aan de gehele Nederlandse Equinix-organisatie.

Wat zijn je persoonlijke ambities?
Het indirecte verkoopkanaal een succes maken bij Equinix. Equinix is relatief nieuw in het verkopen via het kanaal, maar we zien dat het van groot belang is om meer en meer met partners te werken om succesvol te zijn, vooral in de enterprisemarkt. Mijn ambitie is om de juiste partners en een partner ecosysteem op ze zetten waarmee we als Equinix samen met onze partners succesvol gaan zijn in hybride cloudoplossingen. Doelstelling is om in 2018 20 procent van onze business via het indirect kanaal te laten lopen.

Hoe zie je de ontwikkeling van het Nederlandse ict-verkoopkanaal?
Er vindt een duidelijke kentering plaats van verkoop van on-premise naar hybride en cloudoplossingen waarbij voor de komende jaren hybride en cloudintegratietoepassingen een sterke groei zal doormaken. De ontwikkeling die we zien is dat die partijen die niet op deze trend inspelen het lastig gaan krijgen. Klanten vragen meer en meer om een opex-model en willen niet meer investeren in apparatuur maar het liefst alles via cloud afnemen. De partijen die succesvol gaan zijn kunnen snel en flexibel inspelen op deze trend.

Wat zou het winnen van een Channel Award voor jezelf en je bedrijf betekenen?
Een erkenning dat we als Equinix de juiste acties hebben uitgezet betreffende onze channelstrategie en partnerkeuze. Dat is voor mij als channelverantwoordelijke natuurlijk een hele mooie beloning.

Wie zou je de award ook gunnen en waarom?
Dat zou dan Marcel Luijk worden van Telindus. Dit is een van de partners van Equinix.

Wie zou je volgend jaar nomineren?
Ik zou mijn collega Joke Ploegmakers van channelmarketing nomineren omdat marketing in channel enorm belangrijk is om partners te ondersteunen en dat doet zij echt heel erg goed. We hebben als Equinix heel veel tijd en energie gestoken om meer zichtbaar te zijn in de markt door onder andere aanwezig te zijn op grote cloudevents en het organiseren van klantenevents samen met onze partners. Mijn collega Joke is degene die al deze activiteiten onder haar beheer heeft en dat helpt mij enorm om succesvol te zijn met mijn channelpartners.

Channel Awards 2017

Eric Bruins is genomineerd voor de Channel Awards 2017 in de categorieën ‘Channel Manager of the Year'. Op 6 december 2017 maakt Channelweb de winnaars bekend tijdens een spectaculaire awardsshow.

Breng nu je stem uit voor de Channel Awards 2017! Stemmen kan tot en met zondag 12 november 2017.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6186334). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.