De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Nieuwe iPhone niet klaar voor 4G

Apple-baas Steve Jobs heeft in San Francisco de volgende generatie iPhones voorgesteld. Nieuw zijn onder meer het betere scherm, de vijf megapixel camera en de mogelijkheid tot videotelefonie. Iedereen die dacht dat de populaire smartphone klaar zou zijn voor 4G, moet echter nog even langer wachten.

De iPhone4, die met een breedte van 9,3 millimeter een kwart dunner is dan zijn voorganger, lijkt qua design als twee druppels water op het testexemplaar dat werd gevonden in een bar in Silicon Valley. De opvallende metalen zijkant, die al te zien was op de foto's van Gizmodo, is niet enkel een designelement, maar ook een nieuwe antenne die voor een betere ontvangst van 3G en GPS moet zorgen.

Zoals verwacht heeft het apparaat een camera aan de voor- en aan de achterzijde. De traditionele fotocamera is helemaal vernieuwd, en heeft nu naast een led-lampje ook vijf megapixels onder dak. Daarmee kan je bijvoorbeeld video opnemen in HD.

Voortaan wordt het ook mogelijk om te videochatten (FaceTime), wat niet alleen interessant is voor ouders die hun kinderen willen zien, maar ook voor doven en slechthorenden die kunnen telefoneren via gebarentaal.

Jammer is dat FaceTime - voorlopig althans - enkel werkt als je van iPhone naar iPhone belt, en via een draadloos wifi-netwerk. De 3G-netwerken zouden momenteel nog onvoldoende capaciteit hebben om vlot te kunnen videochatten.

Het scherm (de ‘retina display') heeft een hogere resolutie (4x), waardoor het beeld heel wat scherper wordt. Met de nieuwe batterij moet de smartphone volgens Jobs 300 uur stand-by blijven. Je zou tot zeven uur moeten kunnen bellen, of tot tien uur video's kijken.

Verder kondigde Jobs nog aan dat iBooks en iMovie naar de iPhone gaan, en dat je kan multitasken met het nieuwe besturingssysteem iOS4.

Opmerkelijk is dat Apple naast Google ook Bing toevoegt als zoekmachine. Jobs had zelfs een complimentje over voor Microsoft. "They did a good job on Bing", klonk het. Enkele jaren geleden zou het niet waar geweest zijn.

Wie verwachtte dat de iPhone4 een iPhone 4G zou zijn, moet nog even langer wachten. De Amerikaanse telecomoperator AT&T gaat pas tegen eind 2011 een 4G-netwerk uitrollen, waardoor ook de rest van de wereld maar moet wachten op een iPhone die 4G ondersteunt.

Ook mogelijkheden voor voice input ontbreken op de nieuwkomer, hoewel Apple onlangs nog de voice-specialist Siri opkocht. Voor de goede orde: Android-telefoons ondersteunen intussen wél voice-toepassingen.

De iPhone4 wordt in juli verwacht op de Nederlandse markt, iOS4 zou eind juni al beschikbaar moeten zijn. De Apple-topman liet wel in het ongewisse hoeveel het toestel in Europa moet gaan kosten.


Redactie CRN /Datanews 
 
 
 
 Bekijk de reacties op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
28 mei 11:55
Roltrap- en liftonderhoud Kone in Orange-cloud
28 mei 11:55
Computable nomineert 5 ICT-opleiders
28 mei 10:38
Solid Partners huurt ruimte bij datacenter ITB2
28 mei 10:30
Saskia Stuiveling zwaait af
28 mei 10:06
Uitvinders CD en NFC maken kans op EPO-prijs
28 mei 9:30
Veldwijk zit aan ronde tafel VWS over PGB
28 mei 7:44
Huawei zoekt meer West-Europese partners
27 mei 11:57
ICT-branche duidelijk doelwit DDoS-aanvallen
27 mei 11:55
Edan implementeert Dynamics AX bij Bolletje
27 mei 11:50
Computable nomineert leveranciers voor MKB
27 mei 11:45
Procam leidt IT’ers op tot Java-specialist

  
Gerelateerde artikelen:
30 november 2010 - 21:45
iPhone 4 in trek bij Vodafone-winkels
15 november 2010 - 0:39
iPhone 4 'Antennagate' projectleider naar Cisco
2 november 2010 - 15:16
Vodafone verkoopt iPhone 4 vanaf eind november
23 juni 2010 - 23:02
Apple iPhone 4 simlockvrij via Central Point
21 juni 2010 - 12:06
Productie iPhone 4 lijdt onder tekort touchscreens
21 april 2010 - 14:20
Prototype iPhone 4G duikt op in Amerikaans café
19 oktober 2009 - 19:06
iPhone 4G op komst?

Gerelateerde Bedrijven:
Apple


Reacties op: Nieuwe iPhone niet klaar voor 4G

Door Jan op 09 juni 2010 - 09:17
Jammer dat ze vergeten dat on board WIFI nu ook de N-standaard ondersteunt.
Waar heb je in dingesnaam 4G voor nodig?
 

Reageer op dit artikel 

Adverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit