De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Orange levert videoconferentiesysteem DSM

Telecommunicatieleverancier Orange Business Services heeft een vijfjarig contract gesloten met chemieconcern DSM voor het beheer en de levering van een wereldwijd videoconferentiesysteem. Het gaat om verbindingen tussen tachtig videosystemen verspreid over locaties in twintig landen. De doelstelling is om het systeem binnen twee jaar volledig te hebben ingevoerd. Tandberg levert de hardware, VisionsConnected is betrokken als dienstverlener. Het contract heeft een waarde van enkele miljoenen euro's.

DSM Laboratorium
Laboratorium DSM

DSM pakt de verbetering van de interne communicatie en onderlinge samenwerking aan. Dat is onderdeel van de bedrijfsdoelstellingen van het chemieconcern. Het gebruik van videoconferencing moet ook leiden tot een besparing op de reiskosten.

Eerder dit jaar kwam het topmanagement van DSM via een virtuele bijeenkomst samen om de toekomstige koers van het bedrijf te bepalen. Vierhonderd managers van het bedrijf, spraken elkaar vanaf vijf verschillende locaties verspreid over de hele wereld. Het ging om een vijf uur durende conferentie tussen managers in Heerlen, Delft, Kaiseraugst (Zweden), Shanghai (China) en Parsippany (VS). De conferentie werd gerealiseerd met standaard videocamerawerk, verzonden via digitale videoconferentie in combinatie met een many-to-many interconnection structure. De communicatie verliep via dertig op ip-gebaseerde videoconferentieterminals.

Alcatel-Lucent
DSM pakte eerder de versnippering van zijn spraaksystemen aan. Daarvoor werd een contract gesloten met Alcatel-Lucent. Orange Business Services levert sinds 2005 wereldwijde wan-diensten aan DSM. Orange is onderdeel van France Telecom.

 


Pim van der Beek 
 
 
 
 Bekijk de reacties op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
27 maart 15:56
CipherCloud betreedt Nederlandse markt
27 maart 11:59
Rutte ontmoet Huawei-CEO tijdens handelsreis
27 maart 11:58
Computable zoekt ICT-projecten bij overheid
27 maart 11:26
Google tast diep in buidel voor nieuwe CFO
27 maart 11:25
‘Kies voor open cryptografietechnieken’
27 maart 11:22
‘CIO: vaar offensieve technologische koers’
26 maart 15:00
Unit4 zet nieuw fundament onder software
26 maart 11:48
IBM: CISO staat voor nieuwe uitdagingen
26 maart 11:27
Progress benoemt verkoopdirecteur Benelux
26 maart 11:23
Vierde Overheidsdatacenter is open maar niet af
26 maart 10:44
KLA-Tencor aast op Nederlandse IT-talenten

  
Gerelateerde artikelen:
7 augustus 2009 - 13:09
DSM boekt 23 miljoen af op ICT-projecten
3 juni 2009 - 13:13
DSM gunt Atos Origin ook niet-SAP-diensten
22 september 2008 - 16:01
Werkplekbeheer DSM gaat naar EDS
1 september 2008 - 11:13
DSM wil niet verder met Getronics

Gerelateerde Bedrijven:
DSM
Tandberg
Orange Business Services


Reacties op: Orange levert videoconferentiesysteem DSM

Door Alfred den Besten op 23 oktober 2009 - 18:06
Waarom weer hardware aanschaffen, dat is toch niet meer van deze tijd. Waar ieder een beetje innovatief bedrijf aan het kijken is naar VaaS (Videoconferencing as a Service) daar komen bij DSM de kruiwagens met hardware voor VC naar binnen. Met een VaaS Unified Conferencing oplossing (meer dan alleen VC, maar ook collaboration, white board en desktop sharing) was men pas echt innovatief geweest. En qua prijs voor 80 lokaties zou dan voor een periode van 3 jaar circa ? 450.000,- zijn, dus ? 150.000,- per jaar. Over een periode van 5 jaar zou dit ca. ? 600.000,- zijn en dus ? 120.000,- per jaar. En wanneer operationeel, nu dat zou over circa 1 tot 2 maanden volledig gereed kunnen zijn. Bijkomend voordeel als je de nieuwste UC applicaties neemt, de bandbreedte en extra apparatuur! Met 250 Kb up en een Logitech 9.000 heb je HD.
 
Een project van enkele miljoenen, toch jammer dat men toch zeker onnodig ? 2 miljoen te veel uitgeeft aan dit project. Los nog van de lange terugverdientijd door de langzame implementatie. Als aandeelhouder van DSM zou ik hier toch mijn vraagtekens bij zetten.
 
P.S.: Verantwoord ondernemen is niet alleen "groen" van milieu maar ook "Green, the colour of money".
 

Reageer op dit artikel 

Adverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit