De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Orange levert videoconferentiesysteem DSM

Telecommunicatieleverancier Orange Business Services heeft een vijfjarig contract gesloten met chemieconcern DSM voor het beheer en de levering van een wereldwijd videoconferentiesysteem. Het gaat om verbindingen tussen tachtig videosystemen verspreid over locaties in twintig landen. De doelstelling is om het systeem binnen twee jaar volledig te hebben ingevoerd. Tandberg levert de hardware, VisionsConnected is betrokken als dienstverlener. Het contract heeft een waarde van enkele miljoenen euro's.

DSM Laboratorium
Laboratorium DSM

DSM pakt de verbetering van de interne communicatie en onderlinge samenwerking aan. Dat is onderdeel van de bedrijfsdoelstellingen van het chemieconcern. Het gebruik van videoconferencing moet ook leiden tot een besparing op de reiskosten.

Eerder dit jaar kwam het topmanagement van DSM via een virtuele bijeenkomst samen om de toekomstige koers van het bedrijf te bepalen. Vierhonderd managers van het bedrijf, spraken elkaar vanaf vijf verschillende locaties verspreid over de hele wereld. Het ging om een vijf uur durende conferentie tussen managers in Heerlen, Delft, Kaiseraugst (Zweden), Shanghai (China) en Parsippany (VS). De conferentie werd gerealiseerd met standaard videocamerawerk, verzonden via digitale videoconferentie in combinatie met een many-to-many interconnection structure. De communicatie verliep via dertig op ip-gebaseerde videoconferentieterminals.

Alcatel-Lucent
DSM pakte eerder de versnippering van zijn spraaksystemen aan. Daarvoor werd een contract gesloten met Alcatel-Lucent. Orange Business Services levert sinds 2005 wereldwijde wan-diensten aan DSM. Orange is onderdeel van France Telecom.

 


Pim van der Beek 
 
 
 
 Bekijk de reacties op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
27 mei 11:57
ICT-branche duidelijk doelwit DDoS-aanvallen
27 mei 11:55
Edan implementeert Dynamics AX bij Bolletje
27 mei 11:50
Computable nomineert leveranciers voor MKB
27 mei 11:45
Procam leidt IT’ers op tot Java-specialist
27 mei 9:45
Protinus IT scoort hoog op CO2 Prestatieladder
27 mei 7:35
Open Line is advanced cloud partner Cisco
26 mei 18:12
EMC koopt clouddienstverlener Virtustream
26 mei 11:55
Sentia lijft IaaS-aanbieder ReasonNet in
26 mei 11:54
Applicatiebeveiliger Okta vestigt in Nederland
26 mei 10:11
‘Deal Microsoft en Salesforce struikelt op bod’
26 mei 9:53
Computable houdt seminar over datacenters

  
Gerelateerde artikelen:
7 augustus 2009 - 13:09
DSM boekt 23 miljoen af op ICT-projecten
3 juni 2009 - 13:13
DSM gunt Atos Origin ook niet-SAP-diensten
22 september 2008 - 16:01
Werkplekbeheer DSM gaat naar EDS
1 september 2008 - 11:13
DSM wil niet verder met Getronics

Gerelateerde Bedrijven:
DSM
Tandberg
Orange Business Services


Reacties op: Orange levert videoconferentiesysteem DSM

Door Alfred den Besten op 23 oktober 2009 - 18:06
Waarom weer hardware aanschaffen, dat is toch niet meer van deze tijd. Waar ieder een beetje innovatief bedrijf aan het kijken is naar VaaS (Videoconferencing as a Service) daar komen bij DSM de kruiwagens met hardware voor VC naar binnen. Met een VaaS Unified Conferencing oplossing (meer dan alleen VC, maar ook collaboration, white board en desktop sharing) was men pas echt innovatief geweest. En qua prijs voor 80 lokaties zou dan voor een periode van 3 jaar circa ? 450.000,- zijn, dus ? 150.000,- per jaar. Over een periode van 5 jaar zou dit ca. ? 600.000,- zijn en dus ? 120.000,- per jaar. En wanneer operationeel, nu dat zou over circa 1 tot 2 maanden volledig gereed kunnen zijn. Bijkomend voordeel als je de nieuwste UC applicaties neemt, de bandbreedte en extra apparatuur! Met 250 Kb up en een Logitech 9.000 heb je HD.
 
Een project van enkele miljoenen, toch jammer dat men toch zeker onnodig ? 2 miljoen te veel uitgeeft aan dit project. Los nog van de lange terugverdientijd door de langzame implementatie. Als aandeelhouder van DSM zou ik hier toch mijn vraagtekens bij zetten.
 
P.S.: Verantwoord ondernemen is niet alleen "groen" van milieu maar ook "Green, the colour of money".
 

Reageer op dit artikel 

Adverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit