De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

VMware ziet groeikansen in desktop en hosting

VMware ziet genoeg groeikansen in het virtualiseren van desktops, cloud computing en virtuele infrastructuurdiensten die worden aangeboden via zijn hosting partners. Ook de samenwerking tussen VMware, Cisco en EMC moet leiden tot goede zaken voor business partners.

Marc Groetelaars, directeur van het Noord-Europese partnerprogramma bij VMware

VMware ziet genoeg groeikansen in het virtualiseren van desktops, cloud computing en virtuele infrastructuurdiensten die worden aangeboden via zijn hosting partners. Ook de samenwerking tussen VMware, Cisco en EMC moet leiden tot goede zaken voor business partners. Dit zei VMware op het jaarlijkse partner evenement: VMware Partner Forum 2009, dat onlangs werd gehouden in 't Spant te Bussum. Er waren ruim 300 partners aanwezig.

VMware Partner Forum 2009 is het jaarlijkse channel evenement in Nederland waar partners een update krijgen over de strategie, ‘best practices', marktopportunity en het Nederlandse VMware team. Daarnaast stond deze dag in het teken van sales, technische en marketing seminars om partners te helpen in het succesvol verkopen en implementeren van VMware oplossingen.

Het vernieuwde partnerprogramma ‘VMware Partner Network' en de VMware product roadmap werd nader toegelicht. Zo zijn er volgens Marc Groetelaars, directeur van het Noord-Europese partnerprogramma bij VMware, veel groeikansen rond de virtuele datacenter, infrastructuren, desktops en business continuity/disaster recovery. Partners kunnen zich daarin specialiseren. Ook is de verkoop en diensten van VMware samengevoegd om partners beter te helpen in ondersteuning.

Desktop

VMware zegt samen met zijn partners verder te groeien in de markt voor desktop virtualisatie. Onder andere dankzij de OEM-overeenkomst die het heeft gesloten met RTO Software voor het integreren van RTO's Virtual Profiles-technologie met de zakelijke desktop virtualisatie-oplossing VMware View. Het geïntegreerde aanbod biedt uitgebreide mogelijkheden het gebruik van applicaties, data en systemen gedetailleerd te koppelen aan specifieke persoonsgegevens. Organisaties kunnen nu met VMware View gebruikers op basis van hun profiel, dynamisch voorzien van toepassingen en gegevens, via verschillende netwerken en apparaten. Deze overeenkomst biedt klanten die met VMware View virtuele desktops implementeren, een aanzienlijk productievere en consistente gebruikerservaring. Met het gebruikersgebaseerde beheer kunnen IT-organisaties gebruikersgegevens, -instellingen en toegang tot applicaties centraal beheren in een veilige omgeving. Volgens Groetelaars is ook de nieuwe technologie PC-Over-IP interessant, waarbij een hele virtueel pc over IP wordt gestuurd. Dit leidt tot een snellere pc-omgeving en een eenvoudig beheer.

Hosting

Ook de specialisatie VMware VSPP trekt steeds meer service providers. Inmiddels doen 700 partners uit diverse landen mee in het VMware Service Provider Programme (VSPP). Het VSPP-programma, dat in 2007 van start ging, is specifiek gericht op hosting providers, en stelt hen in staat een 'virtual infrastructure as a service'-aanbod op de markt te brengen. Het VSPP omvat een nieuw licentiemodel, dat de VMware Infrastructure suite voor hosting providers beschikbaar maakt per maand en per virtuele machine. Zo kunnen hosting providers hun eigen 'virtual infrastructure as a service'-aanbod op maat ontwikkelen en zodoende capaciteit van virtuele machines aan eindklanten 'verhuren'.  Ook voor eindklanten heeft dit model specifieke voordelen in vergelijking met traditionele hosting, dat soms de nodige flexibiliteit ontbeert. Met VSPP, kunnen service providers hen namelijk een vorm van 'utility computing services' aanbieden, waardoor ze bijvoorbeeld onmiddellijk capaciteit kunnen toevoegen of terugdraaien. Ook op het gebied van beschikbaarheid, is dit model sterker dan traditionele hosted services. In Nederland doen veel partners mee aan VSPP, zoals PC-Ware, Leaseweb en Terremark.

vCloud

VMware wil ook meer clouddiensten via hosting partners bieden. Dat gaat via het VCloud initiatief. Het VMware vCloud initiatief houdt in dat VMware nauw samenwerkt met cloud providers om een betrouwbare, kant-en-klare oplossing te bieden zonder dat klanten vastzitten aan bepaalde cloud opties. Dit biedt volgens VMware klanten meer flexibiliteit in hun keuzes, onafhankelijk van de hardware, besturingssystemen en applicaties. Colt is een van de vCloud-deelnemers.

Virtueel trio

Leveranciers EMC, VMware en Cisco werken nauwer met elkaar samen op het gebied van de nieuwe generatie virtuele datacenters. EMC virtualiseert de data, VMware levert de virtuele machines en Cisco levert het virtuele netwerk. Samen vormen de drie Amerikaanse bedrijven de EVC groep: EMC, VMware, Cisco. De drie leveranciers zeggen nauwer samen te werken omdat datacenters in de toekomst geheel gevirtualiseerd opereren. EVC zegt een virtueel platform voor cloud computing te leveren, waarmee bedrijven meer efficiënt en met eenvoudiger beheer hun data kunnen opslaan en managen. Voor eindgebruikers moet EVC het aanspreekpunt voor het moderniseren van virtuele data centers. EVC zegt al concrete oplossingen te bieden. Zo worden de storage oplossingen van EMC gecombineerd met Cisco's Nexus 1000V virtuele switch en VMware's vSphere 4.0. De oplossingen kunnen worden aangeboden door service providers en system integratoren.


Witold Kepinski 
 
 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
22 mei 11:58
‘Microsoft geïnteresseerd in BlackBerry’
22 mei 11:56
Rackspace en Cern koppelen clouds via sjabloon
22 mei 7:52
Exertis GO Connect distribueert Logitech UC
21 mei 17:01
Neelie Kroes: Lat onderwijs moet hoger
21 mei 11:59
Unit4 voert cloud-ERP in bij gemeente Canada
21 mei 11:55
Inhuur ICT bij Rijk blijft onverminderd hoog
21 mei 11:34
IT-onkunde belemmert OpenStack-gebruik
21 mei 10:25
Proact vernieuwt infrastructuur van Adapcare
21 mei 8:56
Huawei werkt aan cloudplatform voor partners
20 mei 16:03
Splitsing CSC geen invloed op Nederland
15 oktober 14:08
VMware ziet groeikansen in desktop en hosting

  
Gerelateerde artikelen:
10 september 2010 - 14:24
VMware wil meer partners voor desktopvirtualisatie
7 september 2009 - 15:39
Arista cloud netwerken geschikt voor VMware en Citrix
2 september 2009 - 10:39
Service Providers bouwen cloud-diensten op VMware
27 mei 2009 - 8:26
EMC, VMware en Cisco vormen virtualisatie trio
9 maart 2009 - 16:04
Terremark, VMware en Cisco doen cloud computing events
28 januari 2009 - 7:02
EMC en VMware doen goede zaken in 2008
23 juli 2008 - 23:28
VMware goed voor EMC-groei
27 juli 2007 - 17:16
Cisco neemt aandeel in EMC-dochter VMware
27 juni 2007 - 11:22
I-Tech Consulting is VMware hosting partner
7 juni 2007 - 14:30
VMware lanceert programma voor hosting providers
9 februari 2007 - 11:54
EMC verkoopt een tiende van VMware

Gerelateerde Bedrijven:
VMwareAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit