De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Bell Micro gaat voor specifieke markten

Distributeur Bell Micro uit Almere zegt de laatste tijd een redelijke groei te hebben gerealiseerd op een aantal productcategorieën. De distributeur zegt samen met zijn resellers verder te groeien in specifieke markten. Dat zijn drie kanalen: industry, enterprise en commercial. Resellers worden verder ondersteund met verkooptrainingen en campagnes, zoals Guru.

Huib Klaassens

Volgens Olaf Ouwens, Ivo Roersma en directeur Huib Klaassens van Bell Micro gaat de business redelijk goed. Klaassens: "De server business heeft het moeilijk, maar de storage en software business gaan redelijk goed. Om meer te groeien zet Bell Micro meer in op verticalisatie. De totale markt krimpt, daarom moet groei uit verticale markten worden gehaald. "

Bell Micro richt zich met zijn resellers op de bovenkant van de markt. De distributeur richt zich daarbij op drie markten: enterprise, commercial en industrial. Het industriële kanaal van Bell Micro levert opslag- en servercomponenten en -systemen aan bedrijven buiten het kanaal van it-wederverkopers, onder andere aan bedrijven die CCTV, automobiel-, medische, AV- en consumptieproducten maken. De wereldwijde logistieke en levenscyclusmanagementdienst zorgt volgens Bell Micro voor een optimale gegevensopslag en een correct beheer voor bedrijven waar elektrische toestellen aanwezig zijn. Het commerciële kanaal van Bell Micro is gericht op ondersteuning van wederverkopers op het gebied van software, systemen en opslag. Door zich in deze gebieden te specialiseren zegt de distributeur kennis en dienstenniveaus te bieden die aansluiten bij de credit- en logistieke faciliteiten die aan it-wederverkopers worden geleverd. Het bedrijvenkanaal (enterprise) van Bell Micro heeft ervaring met servers, opslag, beveiliging en software - die allemaal worden ondersteund door diensten voor en na verkoop. Bell Micro wil partners helpen om goede zakelijke kansen aan te trekken, vooral als ze onvoldoende vaardigheid in huis hebben of begeleiding nodig hebben bij een bepaalde technische toepassing.

Een speciale markt waar Bell Micro zich met zijn resellers op richt is onder andere ‘Digital Signage', waarbij er een overeenkomst met Broadsign is getekend. Hierbij worden gecombineerde oplossingen verkocht zoals servers, storage en lcd's met content. Klaasens: "De resellers leveren met Bell Micro een oplossing, want dat willen eindgebruikers. Het gaat om de combinatie servers, storage, software en service."

Om resellers te helpen bij de verkoop heeft Bell Micro opleidingen op basis van Kenneth Smith trainingen. Zo worden bijvoorbeeld samen met Symantec zulke trainingen aan resellers gegeven om de verkoop van Symantec-software een boost te geven.

Guru
Bell Micro heeft verder een doorlopende campagne onder de naam Guru. De campagne is primair gericht op het rekruteren van nieuwe resellers voor het IBM Express portfolio, waaronder IBM System x en volume storage. De campagne, die heel 2009 en 2010 zal doorlopen, bestaat uit een aantal (e)DM's, de website www.bellguru.nl, diverse educatieve sessies en banners op diverse sites. Uitgangspunt van de Guru-campagne is het bieden van een server-alternatief aan resellers die op dit moment geen IBM-servers verkopen, maar wel geïnteresseerd zijn in een lucratief alternatief. De Guru geeft antwoord op diverse servervraagstukken, verkondigt serverwijsheden en loodst nieuwe partners in acht stappen door de IBM Express Selector Plus, een handige webtool waarin resellers een IBM-server kunnen configureren, maar bijvoorbeeld ook prijzen kunnen vergelijken met soortgelijke servers van andere fabrikanten.


Witold Kepinski 
 
 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
22 mei 11:58
‘Microsoft geïnteresseerd in BlackBerry’
22 mei 11:56
Rackspace en Cern koppelen clouds via sjabloon
22 mei 7:52
Exertis GO Connect distribueert Logitech UC
21 mei 17:01
Neelie Kroes: Lat onderwijs moet hoger
21 mei 11:59
Unit4 voert cloud-ERP in bij gemeente Canada
21 mei 11:55
Inhuur ICT bij Rijk blijft onverminderd hoog
21 mei 11:34
IT-onkunde belemmert OpenStack-gebruik
21 mei 10:25
Proact vernieuwt infrastructuur van Adapcare
21 mei 8:56
Huawei werkt aan cloudplatform voor partners
20 mei 16:03
Splitsing CSC geen invloed op Nederland
30 juli 14:17
Bell Micro gaat voor specifieke markten

  
Gerelateerde artikelen:
1 maart 2010 - 7:04
Bell Micro NL deed goede zaken in 2009
15 juli 2009 - 7:38
Bell Micro laat stabiele cijfers zien
13 mei 2009 - 11:39
Bell Micro zet goeroe in om IBM servers te promoten
5 november 2008 - 9:56
Bell Micro maakt storage eenvoudig
27 september 2008 - 0:49
NetApp erkent succes Bell Micro
9 april 2008 - 9:55
Bell Micro viert 20ste verjaardag
10 januari 2008 - 13:15
Bell Micro doet in 2007 goede zaken in Europa
4 januari 2007 - 11:47
Huib Klaassens nieuwe Bell Micro country manager

Gerelateerde Bedrijven:
Bell MicroAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit