De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Diverse partners verkopen Microsoft BPOS

Microsoft heeft officieel zijn Business Productivity Online Suite (BPOS) in negentien Europese landen geïntroduceerd. BPOS bestaat uit software diensten voor het mkb en de grootzakelijke markt. Diverse Nederlandse en internationale partners verkopen de BPOS, zoals Tam Tam, Wortell, IT Solution Partners, Accenture, Avanade en EDS.

Microsoft lanceert officieel zijn Business Productivity Online Suite (BPOS) in negentien Europese landen. BPOS maakt onderdeel uit van Microsoft Software+Services strategie en bestaat uit software diensten voor het mkb en de grootzakelijke markt. Diverse partners verkopen BPOS in Nederland, zoals Tam Tam, Accenture, Avanade en EDS.

De Business Productivity Online Suite is een onderdeel van Microsoft Online Services, dat zich richt op de zakelijke markt. BPOS bestaat uit de online diensten Microsoft Exchange, Sharepoint, Office Communications en Office Live Meeting. BPOS is de nieuwe infrastructuur van Microsoft voor ‘Het nieuwe werken' voor het mkb. De diensten worden aangeboden voor een prijs per maand vanuit datacenters van Microsoft in Europa aangeboden. BPOS wordt voor 12,78 euro per maand per gebruiker aangeboden. Voorwaarde is dat er dan minimaal vijf gebruikers zijn. De uitgeklede Deskless Worker Suite (alleen gebruik Exchange webbrowser en Sharepoint zonder documentopslag) wordt voor 2,56 euro aangeboden. Klanten die BPOS voor juli 2009 aanschaffen krijgen 25 procent korting. Voor kleine ondernemers, zoals zzp'ers, zegt Microsoft Live Services te bieden.


Partners
De BPOS wordt direct en indirect aan klanten aangeboden. Microsoft benadrukt nauw met partners BPOS te willen samenwerken. Volgens de softwaregigant werken al 4000 partners mee in het Microsoft Partner Program voor Microsoft Online Services. Hierbij wordt een ecosysteem opgezet met een breed aanbod van zakelijke software diensten. EDS, onderdeel van HP, heeft een resellerovereenkomst getekend voor de gezamenlijke verkoop van BPOS. Beide partijen verkopen BPOS, waaronder cloud- en professionele diensten, aan grootzakelijke bedrijven in een markt die goed is voor drie miljard dollar. Accenture en Avanade hebben een ‘advisor agreement' (Microsoft Online Services Partner Advisor) getekend, waarbij zij BPOS adviseren en implementeren bij bedrijven die meer dan 5000 werknemers hebben. Nederlandse partners zijn onder andere IT Solutions Partners, Tam Tam, nobel, Peak-IT, Winvison, Getronics, Atos Origin en Wortell. In totaal verkopen meer dan honderd Nederlandse resellers BPOS.

Microsoft zegt dat partners met de verkoop van BPOS kunnen verdienen aan maatwerk, consulting diensten, migraties en managed services. Klanten besparen volgens Microsoft met BPOS kosten en tijd waardoor er meer nieuwe business en groei kan worden gerealiseerd. Een Nederlandse klant van BPOS is adviesbureau Procore uit Nieuw-Vennep. Reseller Wortell verzogt de software abonnementen, de software wordt via het datacenter van Microsoft aangeboden. Volgens Wortell en Microsoft levert dat de klant per jaar aan 77.400 euro kostenbesparingen op. Andere klanten die BPOS omhelzen zijn NoSuchCompany en het Orthopedisch Centrum.

Peter de Haas, verantwoordelijk voor de online strategie van Microsoft als online strategy manager, zegt dat BPOS de infrastructuur voor gebruikers makkelijker moet maken. Eenvoudiger dan een klassieke implementatie met software en hardware. "Zo ondersteunt BPOS online Exchange diensten voor Alle smartphones die draaien op Windows Mobile, Sony Ericsson, iPhone en Blackberry. Het beheer kan via de webbrowser worden uitgevoerd."


Witold Kepinski 
 
 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
28 mei 9:30
Veldwijk zit aan ronde tafel VWS over PGB
28 mei 7:44
Huawei zoekt meer West-Europese partners
27 mei 11:57
ICT-branche duidelijk doelwit DDoS-aanvallen
27 mei 11:55
Edan implementeert Dynamics AX bij Bolletje
27 mei 11:50
Computable nomineert leveranciers voor MKB
27 mei 11:45
Procam leidt IT’ers op tot Java-specialist
27 mei 9:45
Protinus IT scoort hoog op CO2 Prestatieladder
27 mei 7:35
Open Line is advanced cloud partner Cisco
26 mei 18:12
EMC koopt clouddienstverlener Virtustream
26 mei 11:55
Sentia lijft IaaS-aanbieder ReasonNet in
26 mei 11:54
Applicatiebeveiliger Okta vestigt in Nederland

  
Gerelateerde artikelen:
9 november 2010 - 0:10
Tech Data organiseert Microsoft BPOS-evenement
19 oktober 2010 - 17:12
Microsoft onthult BPOS-opvolger Office 365
8 september 2010 - 10:53
Regus kiest voor samenwerking met Microsoft BPOS
18 juli 2010 - 21:27
Meer vaart achter verkoop Microsoft cloud software
14 juli 2010 - 18:08
Microsoft levert tools en gratis cloudsoftware
17 mei 2010 - 15:11
Tech Data organiseert hosting evenement
21 april 2010 - 10:48
Leanne van Oostende van Juniper naar Microsoft
22 maart 2010 - 21:38
Microsoft 'nieuwe werken'-specialist voor het mkb
22 maart 2010 - 13:53
Copaco biedt Microsoft BPOS
22 maart 2010 - 10:55
Microsoft stimuleert het nieuwe werken in mkb
11 november 2009 - 7:49
Hosting partners niet blij met lagere prijs BPOS
6 november 2009 - 7:10
Microsoft verlaagt prijzen BPOS
31 juli 2009 - 12:04
Insight verkoopt Google Apps
15 juli 2009 - 8:55
Microsoft breidt steun voor BPOS uit
20 mei 2009 - 7:30
Worktivity Solutions biedt BPOS met korting

Gerelateerde Bedrijven:
MicrosoftAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit