De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

NetApp wil data inkrimpen

NetApp wil samen met zijn partners bedrijven helpen de grote hoeveelheden gegevens in datacenters te verminderen. Dat moet volgens de leverancier gebeuren door virtualisatie en door afscheid te nemen van tapeopslag. Ook wil NetApp de opslaginfrastructuur efficiënter laten werken, bijvoorbeeld met technologieën zoals thin provisioning.

Dan Warmenhoven, ceo van NetApp

NetApp, leverancier van opslag- en informatieoplossingen, zegt in te spelen op kostenreducties die bedrijven stellen. Dan Warmenhoven, ceo van het Calfornische NetApp, vertelt: "De meeste directies van bedrijven voeren op dit moment kostenreducties door, ook bij it-afdelingen en datacenters. Ze willen kosten besparen door de hoeveelheid data te verminderen, maar wel hetzelfde niveau van dienstverlening behouden. NetApp speelt daarop in met virtualisatie en het reduceren van tapeopslag. Ook leveren we oplossingen waardoor de infrastructuur efficiënter werkt, bijvoorbeeld door deduplicatie. Daarmee wordt de hoeveelheid opgeslagen data verkleind."
Volgens Warmenhoven levert servervirtualisatie kostenbesparingen op, maar passen nog niet alle bedrijven deze technologie toe. "Veel bedrijven hebben proefprojecten lopen, maar maken nog niet volop gebruik van de voordelen die servervirtualisatie biedt, zoals energiebesparing. Zo heeft British Telecom zijn datacenters geconsolideerd met servervirtualisatie van NetApp. Hierbij werd het aantal Windows gebaseerde Intel-servers gereduceerd van 3100 naar 134." Een andere mogelijkheid om kosten te besparen is desktopvirtualisatie, aldus Warmenhoven.

Snapshot
Volgens de ceo van Netapp is back-up en herstel op disk goedkoper en beter dan op tape. "Door de komst van ata-disks kun je recovery nu online uitvoeren. Met Snapshots kun je tape vervangen. Daarmee maak je beelden van een gespecificeerd bestandssysteem en behandel je die als bestand." Met deze technologie kan een gebruiker op elk gewenst moment van de dag een virtuele kopie van een gehele dataset maken in slechts een fractie van een seconde. Dit gebeurt zonder prestatieverlies of verstoring van applicaties en met minimale disk overhead.
De opslaginfrastructuur kan volgens Warmenhoven ook efficiënter ."We positioneren ons daar sterk in met onze technologische oplossingen, zoals thin provisioning. Klanten realiseren met deze technologie ruimtebesparingen van meer dan 70 procent in hun virtuele infrastructuur. Onze partners pakken dit op. Zo beheert T-Systems met zijn datacenter de infrastructuur van Shell, met oplossingen van NetApp en applicaties van SAP en Oracle." Dit is een multi-sourcing hosting- en opslagcontract dat bijna 1 miljard euro waard is. Hierbij worden 7400 application servers beheerd.

Saas en cloud
Warmenhoven zegt niet warm te lopen voor nieuwe trends als cloud computing en SaaS. "Cloud computing beschouw ik als een nieuw label op iets wat allang bestaat. Het is het uitbesteden van applicaties en infrastructuur buiten je eigen datacenter. Dat gebeurt al jaren. Kijk maar naar het contract tussen Shell en T-Systems."
Hij beschouwt SaaS (storage as a service) nog niet als ‘een big business', maar sluit ook niet uit dat het een groeimarkt wordt. "We hebben zoiets al in 1997 geprobeerd. Veel bedrijven willen liefst hun data binnen hun eigen bedrijf houden, maar je kunt data en storage niet van elkaar scheiden. We kijken wel samen met onze business partners naar SaaS. Zo is Fujitsu Siemens van plan in Duitsland met NetApp storage as a service te gaan leveren."


Witold Kepinski 
 
 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
28 mei 9:30
Veldwijk zit aan ronde tafel VWS over PGB
28 mei 7:44
Huawei zoekt meer West-Europese partners
27 mei 11:57
ICT-branche duidelijk doelwit DDoS-aanvallen
27 mei 11:55
Edan implementeert Dynamics AX bij Bolletje
27 mei 11:50
Computable nomineert leveranciers voor MKB
27 mei 11:45
Procam leidt IT’ers op tot Java-specialist
27 mei 9:45
Protinus IT scoort hoog op CO2 Prestatieladder
27 mei 7:35
Open Line is advanced cloud partner Cisco
26 mei 18:12
EMC koopt clouddienstverlener Virtustream
26 mei 11:55
Sentia lijft IaaS-aanbieder ReasonNet in
26 mei 11:54
Applicatiebeveiliger Okta vestigt in Nederland

  
Gerelateerde artikelen:
23 september 2010 - 12:40
NetApp groeit dankzij diverse partnerovereenkomsten
10 februari 2009 - 13:26
NetApp ontslaat honderden werknemers
30 januari 2009 - 14:03
NetApp beste werkgever in de VS
11 december 2008 - 17:53
Peter Wilbrink nieuwe channel manager NetApp
5 december 2008 - 17:24
Johan Adema exit bij NetApp
27 september 2008 - 0:49
NetApp erkent succes Bell Micro
19 juni 2008 - 10:39
NetApp benoemt PQR tot Platinum Partner
26 mei 2008 - 9:01
Channel bezorgd NetApp sterk kwartaal
26 maart 2008 - 13:33
NetApp presenteert nieuw organisatiemodel
25 maart 2008 - 16:21
NetApp start MSE programma
13 februari 2008 - 13:33
NetApp komt met nieuw programma voor VIP-partners
18 januari 2008 - 13:25
HP richt pijlen op NetApp
17 december 2007 - 15:41
IDC: NetApp, Lenovo en HP ProCurve top voor partners
5 februari 2007 - 14:14
'Kanaal is basis voor verder succes NetApp'

Gerelateerde Bedrijven:
NetAppAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit