De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
CRN
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
CRN MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Frank Akihary (Oki) vraagt vechtmentaliteit resellers

Printingleverancier Oki haalt de banden met zijn resellers nauwer aan. Met een 'vechtmentaliteit' wil het Japanse bedrijf weer marktaandeel in de zakelijke markt veroveren. Onder andere met A4 en A3 kleurenprinters die meer dan 10 pagina's per minuut (ppm) printen.

Frank Akihary, Oki

Dit zegt Frank Akihary, managing director van Oki Benelux. Hij is sinds 1 april 2008 leidinggevende van Oki Benelux. Hij heeft onlangs interim-manager Hans Pijnacker opgevolgd, die Oki Benelux tijdelijk leiding gaf nadat de lokaal directeur Korstiaan van Kleef en Benelux-directeur Philip de Brabanter het bedrijf moesten verlaten. Patrick Chin-A-Loi, sales director bij Oki, moet ook de printingleverancier de verlaten.

Akihary is geen onbekende in de Nederlandse ICT-vakhandel. Hij werkte eerder bij Commodore, Konica Minolta en telecomdienstverlener UUNet. Als eerste heeft Akihary afgelopen mei drie regionale bijeenkomsten voor zijn resellers georganiseerd over Oki's strategie en nieuwe producten. Volgens Akihary was het nodig om de banden met de Oki-resellers aan te halen, nadat ze door het vorig management los waren gelaten. "Wat mij opvalt is de loyaliteit van deze resellers, zoals Hofax, Masco en Ophuijsen. Ik wil met resellers verder groeien. Dat doen we met een actief beleid en vechtmentaliteit. We hebben een strijdplan ontwikkeld om samen met de resellers weer marktaandeel te pakken. Dat doen we met verschillende resellers, zoals traditionele Oki-resellers, kleine systeem integratoren, retailers en etailers. Doel van Oki Benelux is 33 procent in omzet te groeien, tussen 2008 en 2011. De totale omzet moet toenemen naar 15 miljoen euro."

De groei van Oki moet vooral komen in de verkoop van kleurenlaserprinters,  zowel A4 printers als A3 printers. Vooral in het segment van 11-20 en 21-31 page per minute (ppm). Volgens Akihary valt in deze twee segmenten voor resellers een goede marge te halen. "Dat zijn printers die worden ingezet voor bedrijfskritische omgevingen. Zo kunnen resellers onze ‘flate rate concept' verkopen, waarbij op basis van een abonnement tegen een vast bedrag wordt geprint. Dat bedrag wordt vastgesteld op de verwachte printvolume. Resellers die dit concept al verkopen zijn de Oki Office Centers, Hofax, Masco en Ophuijsen. In de markt voor 1-10 ppm printing zal Oki zich niet volledig inzetten. Deze markt is in handen van HP en Samsung en heeft te kampen met veel prijserosie. Samsung ‘koopt' op dit moment de markt om marktaandeel te winnen."

Verdere groei moet volgens Akihary ontstaan door meer verticale markten te benaderen, zoals hotels, restaurants, garagebedrijven, huisartsen en apotheken. Verder kan groei worden behaald door allianties aan te gaan met leveranciers van bedrijfsapplicaties of industriële software. Akihary denkt dat op termijn ook meer omzet kan worden gehaald in de grafische markt.


Witold Kepinski 
 
 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
17 april 17:59
FNV: CAO Xerox bijna rond
17 april 17:57
Compello is hoofdsponsor van PEC Zwolle
17 april 11:56
HP Nederland deelt partnerprijzen uit
17 april 11:40
Claranet koopt clouddienstverlener Novadata
17 april 8:14
Imtech zet ICT-divisie in de etalage
17 april 7:45
Pink Elephant verlaat traditionele resellermodel
16 april 15:32
ROC van Twente vernieuwt opslagomgeving
16 april 11:29
Intel: PC-markt toont tekenen van herstel
16 april 10:15
ICT’er ondergaat in 2013 grootste loondaling
16 april 9:03
Cormel IT zet Ensemble van Intersystems in
16 april 7:30
Dell biedt groeikansen met Partnerdirect

  
Gerelateerde artikelen:
30 augustus 2010 - 8:43
Oki wil groeien met een 'narrow market strategy'
11 juni 2009 - 11:26
Oki koppelt mfp aan Sharepoint Online
10 juni 2009 - 13:15
Oki beloont Nederlandse vestiging
13 januari 2009 - 18:14
Oki stoomt resellers klaar voor 2009
31 maart 2008 - 19:02
Frank Akihary managing director OKI Benelux
13 augustus 2007 - 13:39
Philip De Brabanter 'in goed overleg' weg bij Oki
10 april 2007 - 17:24
Korstiaan van Kleef weg bij Oki
26 januari 2007 - 11:12
Frank Akihary vertrekt per direct bij Konica Minolta

Gerelateerde Bedrijven:
OKIAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   IT Banen  |   Computable  |   CRN  |   Tweakers.net  |   IT Knowledge Base  |   Autotrack.nl  |   Carsom.nl

Alle rechten voorbehouden © De Persgroep