De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Nederlandse leerlingen aan de slag met SkoolMate

Leerlingen van basisschool De Talententoren in Sterksel (Brabant) zijn vandaag als eersten in Nederland aan de slag gegaan met de 'SkoolMate'.

De SkoolMate is een nieuw type minilaptop, gebaseerd op de Intel Classmate PC

De SkoolMate is een nieuw type minilaptop, gebaseerd op de Intel Classmate PC, voorzien van speciale Nederlandse educatieve software en is ontworpen voor gebruik door kinderen. De leerlingen van De Talententoren (video) zullen de SkoolMate dagelijks in de klas gebruiken, individueel of in groepsverband. Dit is een belangrijke stap op weg naar digitaal leren en een betere inzet van ICT in het Nederlandse onderwijs, waarmee kinderen ook beter zijn voorbereid als ze straks in een sterk geëvolueerde arbeidsmarkt terechtkomen.

"De inzet van de SkoolMate zorgt voor een verbreding en verdieping van inzichten, kennis en kunde in het onderwijs, voor zowel leerlingen als leerkrachten", zegt Hein Wittgen, leraar bij basisschool De Talententoren. "Dankzij de mogelijkheden van de Skoolmate kunnen wij ons lesprogramma zo inrichten dat het niveau van de leerstof beter is afgestemd op het individuele niveau van ieder kind."


Specifiek afgestemd op het onderwijs
Nederland doet het met gemiddeld 21 computers per 100 leerlingen beter dan andere Europese landen*. Deze computers zijn echter zeer zelden afgestemd op het onderwijs. De SkoolMate is een minilaptop die specifiek is ontworpen voor gebruik in het onderwijs, hetgeen heeft geresulteerd in een aantal bijzondere eigenschappen. Zo beschikt het over een draaibaar aanraakscherm met handschriftherkenning, een schok- en vloeistofbestendige behuizing en een handgreep. Dit maakt deze minilaptop bij uitstek geschikt voor de dagelijkse leeromgeving van kinderen. Dankzij de energiezuinige Intel Atom-processor kan de SkoolMate tot zes uur werken op de batterij. De SkoolMate kan individueel, in groepjes of klassikaal gebruikt worden. Bij basisschool De Talententoren wordt de SkoolMate tevens gebruikt in combinatie met een digitaal schoolbord. Daarnaast kunnen kinderen de SkoolMate ook buiten of thuis gebruiken. Vandaag heeft de basisschool de eerste 60 SkoolMates in gebruik genomen. In de loop van dit jaar komen daar nog 40 stuks bij.

Uit het feit dat slechts 15,7 procent van de Nederlandse scholieren van 15 jaar vrijwel dagelijks een computer op school gebruikt* (vergeleken met 91,2 procent die dagelijks thuis een computer gebruikt), blijkt de noodzaak voor meer technologie op school. Met een adviesprijs van € 449 inclusief BTW is de SkoolMate overigens even betaalbaar als andere minilaptops die niet zijn geoptimaliseerd voor het onderwijs en niet zijn voorzien van educatieve software.

"Naar school gaan is nog slechts de eerste stap voor een goede opleiding. Kinderen moeten voorbereid worden op de kennismaatschappij waarin we vandaag leven", zegt Edgar Smith, Retail Manager Intel Benelux. "Nieuwe technologieën bieden niet alleen nieuwe onderwijsmogelijkheden, maar helpen ook bij het ontwikkelen van de vaardigheden die kinderen nodig hebben om straks succesvol te zijn op de arbeidsmarkt."

Intel Classmate PC
De SkoolMate is gebaseerd op de Intel Classmate PC. De Intel Classmate PC werd ontwikkeld na uitgebreid etnografisch onderzoek in echte schoolklassen om tegemoet te komen aan reële onderwijsbehoeftes en het gebruik in uiteenlopende lessituaties.

Vorige zomer kondigde de Portugese regering in samenwerking met Intel al aan dat alle leerlingen uit het Portugese basisonderwijs een Intel Classmate PC zullen ontvangen. Met de distributie van een half miljoen minilaptops aan Portugese leerlingen werd dit een van de grootste technologische onderwijsinitiatieven ter wereld en een modelinitiatief voor het Europese onderwijs.


Redactie CRN  
 
 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
23 januari 11:59
'Justitie remt gezamenlijke aanpak cybercrime'
23 januari 11:41
Rijk verkoopt bunker aan Data Protectors
23 januari 7:42
Also Nederland start met de distributie van HP
22 januari 20:15
Zembla houdt integriteit overheid tegen het licht
22 januari 19:43
UT komt met nieuwe encryptie tegen aanvallen
22 januari 11:58
Microsoft voegt wearable toe aan Windows 10
22 januari 11:55
Hans Wanders wordt de nieuwe CIO Rijk
22 januari 11:24
Cloudprovider IS Group neemt RDC Xtended over
22 januari 9:06
Voiceworks koopt OnePhone Duitsland van KPN
22 januari 8:32
VC&C steekt geld in mobiele app Safety Changer
22 januari 8:13
RIBW ZWWF gebruikt als eerste GGZ Careware

  
Gerelateerde artikelen:
11 maart 2010 - 13:23
Nieuwe Intel Classmate PC gereed
2 september 2009 - 11:05
Paradigit minilaptops in Belgische klasjes

Gerelateerde Bedrijven:
ParadigitAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   IT Banen  |   Computable  |   Channelweb  |   IT Knowledge Base  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit