De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Columns
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Camera’s as a Service

Security is een vak waar al veel producten in servicevorm worden aangeboden. Denk aan de vele firewalls, spamfilters en virusscanners. Veel minder bekend bij IT-resellers is het feit dat de huidige generatie hoge resolutie IP-camera’s ook eenvoudig als service te verkopen zijn. En service is interessante business met goede marges! Voor u het beseft laat u zelfs kansen liggen en gebruikt een andere leverancier de camera’s om bij uw klanten binnen te komen. IT-resellers hebben vaak een voorsprong in IP-kennis en systeemintegratie in vergelijking met beveiligers en e-installateurs, maar die zitten natuurlijk niet stil.

Camera's as a Service (CaaS) is een interessante business opportunity omdat klanten steeds vaker naar complete oplossingen zoeken, waar men zo weinig mogelijk omkijken naar heeft. Verder blijkt in de praktijk dat door het gebruik van slimme camera's klanten vanzelf nieuwe toepassingen ontdekken, terwijl de vraag in veel marktsegmenten toeneemt (o.a. bouw, handel, logistiek, onderwijs, productie, recreatie, zorg etc.). Voor u als reseller biedt CaaS tevens mogelijkheden om u van concurrenten te onderscheiden en klanten voor langere tijd aan uw bedrijf te binden met een abonnementsvergoeding. Dat willen we toch allemaal!

Moeilijk is het niet om de CaaS-kansen te benutten want slimme IP-camera's zijn net computers of PDA's, met een ingebouwde processor, flashgeheugen, sensoren en software. Via die software kunt u alle geleverde camera's eenvoudig op afstand beheren, configureren en afhankelijk van uw klant zelfs de toepassingsfunctionaliteit uitbreiden. Bijvoorbeeld om automatisch bepaalde objecten of kentekens te herkennen (zie: http://www.webanpr.com). Als klanten speciale wensen hebben kunt u daarvoor maatwerk (laten) ontwikkelen of database- en systeemintegraties realiseren, waarmee zowel uw omzet als de relatie groeit. Kortom, laat het kaas niet door anderen van uw brood eten met CaaS en grijp zelf die kans!

Henk Schotman, Business Development Manager Benelux van Mobotix

 Reageer op dit artikel 
 
Meer Columns:
27 mei 9:36
Spoelstra spreekt: Niet naar de finale
20 mei 10:27
Spoelstra spreekt: Gaat niemand iets aan
13 mei 9:50
Spoelstra spreekt: Verkeerde vraag
6 mei 10:38
Spoelstra spreekt: Heel veel geld
29 april 9:52
Spoelstra spreekt: ICT nieuwe stijl
28 april 10:29
Hollebolledatacentrum
22 april 8:41
Spoelstra spreekt: Naakt
15 april 9:58
Spoelstra spreekt: Demotie
8 april 10:01
Spoelstra spreekt: Uitbronnen
23 maart 10:41
Spoelstra spreekt: Meer loon
20 maart 10:22
Avontuurlijk managen

  
Gerelateerde Bedrijven:
MobotixAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit