De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

BSA laat werknemer baas verlinken via viral

Onder de naam ‘Baas aan de Beurt' is softwarepiraterijbestrijder Business Software Alliance (BSA) een campagne gestart waarin werknemers hun baas mogen beoordelen. Volgens de BSA puur bedoeld voor werknemer richting werkgever, maar ondertussen worden er wel vragen gesteld over licenties en softwarebeheer.

Verraad

Op de website www.baasaandebeurt.nl staat een beoordelingsformulier waarmee werknemers hun meerdere op vier aspecten kunnen beoordelen: sociale vaardigheden, styling, managementvaardigheden en bedrijfsinfrastructuur. Op basis van antwoorden op verschillende stellingen wordt een grappige viral video samengesteld van de ‘Baas aan de Beurt Show' die de werknemer via de website aan zijn baas kan mailen.

Alternatief kanaal

Het doel van de campagne ‘Baas aan de Beurt' is volgens de BSA om aandacht te vragen voor het op orde hebben en houden van de licenties van de bedrijfssoftware. De vragen over de bedrijfsinfrastructuur in de viral video hebben deels een link met dit onderwerp. Eerdere campagnes van de BSA tegen illegale software richtten zich vooral op werkgevers, resellers en brancheorganisaties. Met de ‘Baas aan de Beurt'-campagne richt de BSA zich nu op een volgens eigen zeggen ludieke manier ook op de werknemer. Op deze manier probeert de BSA via een alternatief kanaal de verantwoordelijken voor softwarebeheer binnen een organisatie te bereiken.

‘Met ‘Baas aan de Beurt' betrekken we medewerkers van de kleinere mkb-ondernemingen', zegt Jacco Brand, voorzitter van het BSA Benelux Comité. ‘Juist in dit segment bevinden zich veel bedrijven die, al dan niet bewust, werken met software zonder de juiste licenties. Doordat het vaak vooral de werknemers zijn die met deze software werken, willen we nu via hen het signaal naar directies van mkb-ondernemingen geven over de risico's van software zonder de juiste licentie. Werkgevers moeten zich realiseren dat software een strategisch bedrijfsmiddel is, dat de potentie heeft om de productiviteit van een bedrijf aanzienlijk te verhogen. De juiste licenties zijn dus belangrijk. Dit bevordert eerlijke concurrentie, is eerlijk ten opzichte van de producenten van de software en vermindert de risico's voor de bedrijfsvoering.'

Tips over illegale software

De BSA lanceerde eerder dit jaar een grootschalige bewustwordingscampagne voor 2012 in Nederland. Doelstelling van deze campagne is om bedrijven te informeren over het belang van een beter beheer en monitoring van software en licenties. De BSA doet dit eveneens met radiocommercials, billboards, social media, banners op websites en andere marketingkanalen. Ook de ‘Baas aan de Beurt'-campagne maakt deel uit van deze campagne. Daarnaast beloont de BSA tips over het gebruik van illegale software met maximaal tienduizend euro.


Sander Hulsman 
 
 
 
 Bekijk de reacties op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
22 mei 11:58
‘Microsoft geïnteresseerd in BlackBerry’
22 mei 11:56
Rackspace en Cern koppelen clouds via sjabloon
22 mei 7:52
Exertis GO Connect distribueert Logitech UC
21 mei 17:01
Neelie Kroes: Lat onderwijs moet hoger
21 mei 11:59
Unit4 voert cloud-ERP in bij gemeente Canada
21 mei 11:55
Inhuur ICT bij Rijk blijft onverminderd hoog
21 mei 11:34
IT-onkunde belemmert OpenStack-gebruik
21 mei 10:25
Proact vernieuwt infrastructuur van Adapcare
21 mei 8:56
Huawei werkt aan cloudplatform voor partners
20 mei 16:03
Splitsing CSC geen invloed op Nederland
20 april 14:45
BSA laat werknemer baas verlinken via viral

  
Gerelateerde Bedrijven:
BSA


Reacties op: BSA laat werknemer baas verlinken via viral

Door Brian op 04 mei 2012 - 19:42
Wat een misselijkmakende vergelijking!!!!

Door George Banken op 23 april 2012 - 10:44
De Gestapo was er helemaal niets bij..!!
Wat een misselijkmakende actie

Reageer op dit artikel 

Adverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit