De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Productnieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie van Channelweb is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

PacketShaper pakt schaduwnetwerken aan

Blue Coat Systems, leverancier van internetbeveiliging en wan-optimalisatie producten, lanceert de PacketShaper versie 9. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem voor de PacketShaper-appliances geeft inzicht en beheer op netwerk-, applicatie- en contentniveau voor zogenoemde IPv6 'schaduwnetwerken'. Schaduwnetwerken bestaan uit IPv6-verkeer dat tot nog toe ongecontroleerd zijn gang kon gaan op IPv4-bedrijfsnetwerken.

PacketShaper versie 9 van Blue Coat Systems maakt de prestaties van netwerkverkeer bovendien schaalbaar tot 8 Gigabits per seconde (Gbps). Daarmee komt versie 9 tegemoet aan de groeiende vraag naar netwerkprestaties voor video en andere rijke media, steeds grotere softwaredownloads en ander toenemend netwerkverkeer van applicaties.

Naarmate meer apparaten en wan-services geschikt zijn voor IPv6, betreedt het IPv6-verkeer de bestaande IPv4-netwerken. IPv6-applicaties zijn namelijk al in gebruik, lang voordat bedrijven de plannen voor de migratie van IPv4 naar IPv6 uit kunnen voeren. Doordat het IPv6-verkeer binnen IPv4-netwerken niet gecontroleerd kon worden, ontstonden nieuwe toegangspunten voor potentiële bedreigingen en mogelijke compliance-problemen. Veel bedrijven krijgen al IPv6-toegang van hun service providers en ontvangen zodoende al veel IPv6-content van providers zoals Netflix, YouTube en nieuwe Peer-2-Peer (P2P)-applicaties. Tegelijkertijd zijn veel apparaten, zoals desktops, tablets en smartphones ook al klaar voor IPv6. Deze apparaten kunnen toegankelijk zijn via openbare netwerken en buiten de traditionele beveiligingsconfiguratie actief zijn. Medewerkers kunnen de schaduwnetwerken zodoende soms vrij gebruiken om bestanden te delen, video’s te downloaden, porno te bekijken en om andere dingen te doen op het netwerk die met de traditionele beveiligingsmaatregelen niet mogelijk waren.

Zonder inzicht en beheer voor IPv6-content en -applicaties lopen de eisen van compliance en beveiliging binnen bedrijven grote risico’s. Schaduwnetwerken introduceren ongeautoriseerd verkeer, maar ook nieuwe, en potentieel bijzonder effectieve, bedreigingen op het bedrijfsnetwerk. Cybercriminelen hebben IPv6 schaduwnetwerken ontdekt als 'achterdeur' naar bedrijfsnetwerken. Zij introduceerden inmiddels al IPv6-links voor malware waardoor zij bijvoorbeeld computers op kunnen nemen in botnets.


externe partij 
 
 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Productnieuws:
24 april 14:35
Juniper zet snelste firewall in de markt
24 april 13:08
Graydon komt met digitaal leerplatform
24 april 11:19
Riverbed brengt SteelCentral Portal
23 april 14:46
Colt biedt extranet voor financiële sector
23 april 13:49
Manhattan Associates introduceert MDM
23 april 10:09
Digitaal vergaderen met BoardPacks
22 april 10:38
Synology zet RS815 in de markt
21 april 13:46
OneBizz biedt Microsoft-applicaties in de cloud
21 april 9:48
BT lanceert ethisch hacken-dienst
20 april 13:05
Sophos zet Mobile Control 5 in de markt
20 april 10:34
Meer flexibiliteit met ‘voorbedrukt’ papier

  
Gerelateerde Bedrijven:
Blue CoatAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit