De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Productnieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Centric levert directe gateway voor Omgevingsloket online

Gemeenten moeten vanaf oktober 2010 aansluiten op het online loket van VROM voor het aanvragen van de omgevingsvergunning*. Centric biedt gemeenten vanaf nu de mogelijkheid om volledig digitaal te werken met het Omgevingsloket online. Centric levert reeds vergunningenapplicaties, midoffice, gemeentelijke servicebus en de Surface Wabo Casemanager voor behandeling in de commissievergadering.

Vanaf nu kunnen alle gemeenten met een Centric midoffice of vergunningenpakket ook volledig geautomatiseerd koppelen met het Omgevingsloket online. Deze gateway koppelt met de "Digikoppeling" van Logius. ICTU, Renoir en VROM hebben hun steun uitgesproken voor de oplossing, die past binnen de GEMMA architectuur. Centric maakt voor deze gateway gebruik van de Enable-U Digikoppeling. Op vrijdag 2 juli 2010 tekenen Frank Arts, Managing Director en Co-Founder van Enable-U en Noor Ferket, directeur Public Sector Solutions bij Centric een samenwerkingsovereenkomst.
Centric verzorgt voor zijn klanten alle diensten die met het gebruik van de totale oplossing samenhangen. Gemeenten hebben voor alles wat met het OLO te maken heeft slechts één aanspreekpunt. Centric levert de OLO-gateway zowel aan gemeenten die met de Centric Conductor werken als aan gemeenten die alleen gebruik maken van de Centric vergunningenapplicaties. De OLO gateway is ‘Drummond Certified', dit wil zeggen dat deze aan de hoogste eisen voldoet wat betreft praktische toepassingsmogelijkheden en beveiliging.

Samenwerking Enable-U
Centric heeft een strategische positie op de overheidsmarkt en heeft een duidelijke visie daar waar het Service Oriëntatie en ketenintegratie betreft. Dankzij zowel de marktpositie als de toekomstgerichte architectuur van zijn oplossingen is Centric voor Enable-U de ideale partner om de lokale overheidsmarkt in Nederland op grote schaal te bedienen met zijn Digikoppeling oplossing.
In de toekomst verwacht Centric een groot deel van de lokale overheidsmarkt te gaan bedienen met deze Digikoppeling oplossing. Enable-U zal zorgdragen voor het up to date houden van de oplossing wat betreft nieuwe standaarden, digitale diensten en nieuwe wetgeving. Centric zal de oplossing bundelen met zijn functionele oplossingen om deze zo te ontsluiten voor integratie met centrale diensten.
* Omgevingsvergunning: burgers of bedrijven vragen een omgevingsvergunning (in het kader van de Wabo) aan op het Omgevgingsvergunningsloket (OLO) . Hiervan wordt een bericht gemaakt, dat via de Digikoppeling en de Enable-U Digikoppeling door de Conductor verder verwerkt wordt. Op deze manier kan de afhandeling van de omgevingsvergunning in de betreffende vergunningenapplicatie verwerkt worden.

 Reageer op dit artikel 
 
Meer Productnieuws:
22 mei 14:02
Nieuw boekje over self service BI
22 mei 13:11
Xirrus komt met Xtreme Density Wi-Fi-reeks
22 mei 10:00
Topdesk introduceert Topdesk versie 5.6
21 mei 15:20
IObit introduceert iFreeUp voor iOS
21 mei 14:31
Leitz komt met Icon labelprinter
20 mei 14:03
Interoute komt met Cloud Connect
20 mei 13:21
Plauti update check duplicaat voor Salesforce
20 mei 11:19
Citrix introduceert Workspace Cloud
20 mei 10:24
Dell breidt storage-aanbod verder uit
7 juli 11:04
Centric levert directe gateway voor Omgevingsloket online
7 juli 11:04
Centric levert directe gateway voor Omgevingsloket online

  
Gerelateerde Bedrijven:
CentricAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit