De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Productnieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Groei AFAS ERP Software zet door

AFAS ERP Software heeft het eerste kwartaal van 2010 met succes afgesloten. De omzetgroei bedroeg 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het brutoresultaat bleef iets achter bij de prognoses en kwam uit op 11%. Dit had te maken met de extra investeringen die AFAS dit jaar heeft gedaan in zijn marketingactiviteiten. Met deze resultaten zet de Leusdense softwareleverancier de stijgende lijn uit 2009 onverminderd voort.

Door de groei van de afgelopen jaren moet AFAS ook de interne organisatie blijven professionaliseren. De afgelopen maanden is hier dan ook flink in geïnvesteerd door de bedrijfsprocessen nogmaals onder de loep te nemen en te optimaliseren. Hierdoor zijn onder meer snellere responstijden op de Helpdesk en kortere implementatietrajecten gerealiseerd. Het gemiddelde aantal FTE's groeide de afgelopen drie maanden met bijna 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de eerste drie maanden van 2010 heeft AFAS weer een aantal mooie namen aan de klantenlijst mogen toevoegen: 3M, DSM Elastomers, Fa-med, McCain Foods Holland BV, NAC Breda en Unicef Nederland. Ook binnen de zorg- en onderwijsmarkt heeft AFAS zijn positie verder verstevigd. In het eerste kwartaal kozen GGD Zeeland en GGZ Eindhoven, evenals drie scholenkoepels in het primair onderwijs voor de software van AFAS. Om deze opdrachtgevers en nieuwe klanten op maat te kunnen blijven bedienen, staat later dit jaar de lancering van de 2011 versie van het ERP-pakket AFAS Profit op het programma. In Profit 2011 zijn vele vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd, zowel qua algemene functionaliteit als specifiek voor de producten Profit HRM/Payroll, Profit ERP en Profit Accountancy. In totaal gaat het om ongeveer 300 nieuwe (optimalisatie)projecten. De eerste release van Profit 2011 is vanaf mei beschikbaar.

"De verwachting is dat de groei de komende maanden aanhoudt. Er is met veel bedrijven contact over de aanschaf van AFAS Profit, en dan vooral in de zorg en het onderwijs. Daarnaast verwachten we veel van de lancering van Profit 2011. We zien de rest van dit jaar dus positief en vol enthousiasme tegemoet", aldus Arnold Mars, CFO van AFAS.


Persbericht  
De tekst van dit persbericht is letterlijk overgenomen.
CRN is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht.  

 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Productnieuws:
28 april 13:19
Barracuda NG Firewall geschikt voor scholen
28 april 10:10
DearBytes integreert Bytescan met Intel Security
24 april 14:35
Juniper zet snelste firewall in de markt
24 april 13:08
Graydon komt met digitaal leerplatform
24 april 11:19
Riverbed brengt SteelCentral Portal
23 april 14:46
Colt biedt extranet voor financiƫle sector
23 april 13:49
Manhattan Associates introduceert MDM
23 april 10:09
Digitaal vergaderen met BoardPacks
22 april 10:38
Synology zet RS815 in de markt
16 april 11:06
Groei AFAS ERP Software zet door
16 april 11:06
Groei AFAS ERP Software zet door

  
Gerelateerde Bedrijven:
Afas SoftwareAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit