De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

'IBM heeft lastige klus aan integratie Sun'

Als IBM branchegenoot Sun Microsystems wil integreren in het bedrijf, wordt het een lastige klus. Er is veel overlap tussen de productportfolio's van beide leveranciers. Toch zijn er voor beide partijen ook veel voordelen, vermoeden de Computable-experts.

Sun Microsystems

IBM krijgt een lastige klus als het branchegenoot Sun Microsystems wil integreren, denken de expertpanels van de topics Open source en Storage van Computable. Volgens anonieme bronnen bij de Wall Street Journal zijn de bedrijven in gesprek over een eventuele overname.

Volgens de Computable-experts is er veel overlap tussen de producten van de twee leveranciers. "Op hardwaregebied is er flinke overlap tussen de portfolio's van beide partijen", zegt Remko Westrik, manager business development bij HP. Hij doelt op de IBM P-Series met AIX en Sun met het Solaris Sparc-systeem. Ook tussen de x86-servers, disksystemen en tapesystemen van de leveranciers is overlap.

Er is niet alleen overlap. Beide partijen hebben ook veel aan elkaar. Ict-consultant Vincent van der Linden van dienstverlener Inter Access verwacht dat beide partijen veel winst kunnen halen door technologie te combineren. "De technologie van Sun vult de bestaande opensource-technologie van IBM goed aan. Bovendien doet IBM goede zaken in de dienstenmarkt waar, op basis van de technologie van Sun, goede zaken valt te doen", zegt Tom Peelen van Open Consult. Hij denkt dat Sun het marketingapparaat van IBM goed kan gebruiken.

Leidende rol
It-architect Mylène Reiners van Atos Origin verwacht dat IBM, na de overname van Sun, een leidende rol kan spelen bij de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van Java. "Als je in die gedachte meeneemt dat veel van IBM's concurrenten Java strategisch inzetten (denk bijvoorbeeld aan Oracle en SAP), dan zie ik voor het bedrijf alleen maar voordelen." Van der Linden verwacht dat klanten eerst last zullen hebben van de transitie. "Maar kunnen met wat geduld meeliften op de gecombineerde technologische ontwikkelingen en de marktpositie van de nieuwe samengevoegde organisaties."

Opensourcegemeenschap
Sun staat vooral bekend om zijn opensourceportfolio. De experts twijfelen daarom of een overname goed zou zijn voor de opensourcegemeenschap. "IBM presenteert zich ook steeds meer als een partij die open source hoog in het vaandel heeft staan, hoewel dat nog niet echt uit de verf komt", zegt Jos Struik, directeur van Dataccent. Hij hoopt dat een eventuele overname vooral gericht is op een verbetering van de marktpositie van IBM binnen de opensourcegemeenschap. Tom Peelen vindt een samenvoeging van IBM en Sun een grote machtsconcentratie. "Maar tot nu toe hebben beide organisaties zich netjes gedragen."

Software-ontwikkelaar Eric D. Schabell van SNS Bank had niet verwacht dat IBM ‘het zinkende schip Sun zou willen redden'. "Ik hoop voor IBM dat zij hun vingers niet zullen branden aan het integratie-traject dat moet volgen om een radicaal andere Sun-cultuur samen te laten smelten met IBM."


Sander Hulsman 
 
 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
22 mei 11:58
‘Microsoft geïnteresseerd in BlackBerry’
22 mei 11:56
Rackspace en Cern koppelen clouds via sjabloon
22 mei 7:52
Exertis GO Connect distribueert Logitech UC
21 mei 17:01
Neelie Kroes: Lat onderwijs moet hoger
21 mei 11:59
Unit4 voert cloud-ERP in bij gemeente Canada
21 mei 11:55
Inhuur ICT bij Rijk blijft onverminderd hoog
21 mei 11:34
IT-onkunde belemmert OpenStack-gebruik
21 mei 10:25
Proact vernieuwt infrastructuur van Adapcare
21 mei 8:56
Huawei werkt aan cloudplatform voor partners
20 mei 16:03
Splitsing CSC geen invloed op Nederland
20 maart 14:48
'IBM heeft lastige klus aan integratie Sun'

  
Gerelateerde artikelen:
20 april 2009 - 14:25
Oracle neemt Sun over
6 april 2009 - 10:11
'IBM ziet af van overname Sun'
3 april 2009 - 13:32
'IBM verlaagt bod op Sun'
26 maart 2009 - 7:05
'Na IBM-Sun nog meer grote overnames'
26 maart 2009 - 7:11
Intel: 'IBM koopt Sun voor een prikkie'
26 maart 2009 - 0:02
Dell: 'Goede zaak als IBM Sun overneemt'
20 maart 2009 - 10:05
Ballmer: Integratie IBM en Sun duurt een jaar
18 maart 2009 - 12:00
'Veel overlap tussen IBM en Sun'

Gerelateerde Bedrijven:
IBM
SunAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit