De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Productnieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Juniper Networks lanceert infrastructuuroplossingen voor datacenters die complexiteit en TCO terugdringen

Juniper Networks lanceert nieuwe infrastructuuroplossingen voor datacenters. Daarmee kunnen klanten hun initiatieven op het gebied van datacenterconsolidatie, servervirtualisatie en duurzaam ondernemen ondersteunen. De nieuwe oplossingen voorzien in een sterke reductie van de netwerkcomplexiteit en de Total Cost of Ownership (TCO). Hiermee kunnen bedrijven tot 52 procent besparen op algemene kosten, tot 44 procent op de kosten van koeling en stroomverbruik, en tot 55 procent op rackruimte in het datacenter.

Om competitief te blijven, moeten organisaties een groeiend aantal gebruikers voorzien van applicaties en services. Zij willen tegelijkertijd de kosten hiervan terugdringen. Veel organisaties ondervinden hierbij beperkingen doordat legacy-architecturen onvoldoende schaalbaar zijn. Juniper lost deze problematiek op met zijn nieuwe infrastructuuroplossingen voor datacenters. Deze bieden een snelle, veilige en betrouwbare omgeving voor consolidatie en het automatiseren en virtualiseren van bedrijfsprocessen. Juniper krijgt bij zijn benadering van het datacenter steun van IBM, dat optreedt als strategische partner.

"De huidige marktomstandigheden vragen van bedrijven meer wendbaarheid binnen hun datacenter. Het is duidelijk dat het netwerk daarbij een cruciale rol moet vervullen", zegt Cindy Borovick vice president research van IDC. "De benadering van Juniper biedt een route naar operationele innovatie. De aanpak stelt bedrijven in staat om services snel en kosteneffectief aan te bieden."

De infrastructuuroplossingen voor datacenters van Juniper helpen bedrijven, serviceproviders en overheden hun kosten te verlagen. Dat is mogelijk door een netwerk te bouwen, dat eenvoud combineert met wendbaarheid en efficiency.

· Eenvoud: Juniper vereenvoudigt het ontwerpen van een datacenter door de combinatie van zijn EX-, MX- en SRX-series. Daarmee zijn services- en datacenter-switching te consolideren. Dat leidt tot aanzienlijke besparingen. De Virtual Chassis-technologie van Juniper in de EX 4200-series Ethernet-switches gecombineerd met line-rate 10 Gigabit Ethernet-prestaties, reduceert het aantal interswitch-links en de hoeveelheid apparatuur tot de helft. Deze chassisproducten omvatten de nieuwe EX 8200-series Ethernet-switches en de bestaande MX-series Ethernet Services Routers met geavanceerde layer 2- en layer 3-netwerkvirtualisatie.

De SRX-servicesgateways voorzien verder in het consolideren van allerlei verschillende specifieke beveiliging-appliances in legacy-netwerkarchitecturen. Zo is een beveiligingsoplossing die meer dan twaalf verschillende appliances omvat, terug te brengen tot één platform. De SRX heeft daarbij een derde van de rackruimte nodig, maar biedt zes keer betere prestaties dan conventionele oplossingen. Door verschillende services op te nemen en te optimaliseren in een SRX-platform, beschikken bedrijven over de flexibiliteit om diensten als VPN, firewall en intrusion prevention in te zetten zonder verlies van prestaties of beveiliging.

· Wendbaarheid: dankzij een enkel beheerraamwerk op basis van de Juniper Networks Network and Security Manager (NSM) is optimale stroomlijning van beheer en onderhoud mogelijk. Bedrijven kunnen dankzij JUNOS het aantal verschillende besturingssystemen terugdringen, waardoor de operationele kosten tot 25 procent kunnen dalen. Door elk voor JUNOS geschikt device te voorzien van supportmogelijkheden, is verder heel snel te reageren op storingen.

· Efficiency: Juniper voegt lagen samen en consolideert appliances, zodat het datacenter efficiënter kan werken en effectiever beheer mogelijk is. Door de benadering van Juniper is ook het stroom- en ruimtegebruik terug te dringen. Een analyse van Juniper wees uit dat een middelgroot datacenter van 3.000 servers en 125 Gbps aan firewallserviceprocessing het aantal devices met een factor vijf kan terugdringen, als er gekozen wordt voor de Juniper-aanpak. Dat zorgt voor een algemene kostenbesparing tot 52 procent. Verder is tot 44 procent te besparen op energie en koeling, en tot 55 procent op rackruimte in het datacenter.

Partnership met IBM

Juniper deelt zijn visie op het gebied van datacenter-ontwikkeling met IBM. De twee bedrijven werken dan ook nauw samen op dit terrein als strategische alliance-partners. Daardoor kunnen gezamenlijke klanten meer rendement halen uit hun datacenters.

 


Persbericht  
De tekst van dit persbericht is letterlijk overgenomen.
CRN is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht.  

 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Productnieuws:
27 maart 13:45
HP brengt schaalbare storage solutions
27 maart 13:04
SAS biedt Data Loader voor Hadoop
27 maart 11:02
Misbruik bestrijden met open source AbuseIO
27 maart 10:00
Smart Packer komt met V-Packer
26 maart 15:51
Security- en storage Barracuda in vCloud Air
26 maart 13:30
Juniper Networks onthult krachtige core router
26 maart 10:43
HP helpt kleine bedrijven met Compute-platformen
25 maart 14:28
Polycom en Microsoft samen verder in video
12 november 7:28
Juniper Networks lanceert infrastructuuroplossingen voor datacenters die complexiteit en TCO terugdringen
12 november 7:28
Juniper Networks lanceert infrastructuuroplossingen voor datacenters die complexiteit en TCO terugdringen
12 november 7:28
Juniper Networks lanceert infrastructuuroplossingen voor datacenters die complexiteit en TCO terugdringen

  
Gerelateerde Bedrijven:
JuniperAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit