De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

'Pecoma wordt een kleine IBM'

ICT-dienstverlener Pecoma Business Technology (Pecoma) wist het afgelopen jaar wederom flink te groeien, vertelt Simon de Koning, algemeen directeur van Pecoma.

Simon de Koning, Pecoma

De komende jaren moet de groei komen uit dienstverlening gericht op Business Technology. Naast geld verdienen doet Pecoma ook aan maatschappelijk ondernemen.

De Koning, voorheen werkzaam bij IBM, ging enkele jaren geleden aan de slag bij Pecoma via een management buy out (mbo). Hij speelde snel op de markt in door services op maat aan Nederlandse klanten te bieden, waarbij hij kon bouwen op zijn relatie met IBM klanten. De Koning: "IBM heeft veel internationale klanten, ook in Nederland. Die klanten vinden het fijn als ze door mensen worden geholpen die de lokale markt begrijpen." Alle activiteiten van Pecoma zijn erop gericht om deze bedrijven te helpen met het realiseren van groei en besparing door de inzet van ICT. De Koning: "Wij zijn ervan overtuigd dat de huidige ICT-markt naar een hoger plan getild moet worden, meer tastbaar rendement en groei voor bedrijven moet opleveren. Achter iedere ICT-investering hoort daarom ook een business case ten grondslag te liggen. Dat is Business Technology.

Naast het wegzetten van onze professionals op projecten bij de klant - project sourcing - zien we zeer sterke groei in de projecten die we onder eigen beheer en verantwoordelijkheid managen. In 2010 bestaat de helft van Pecoma's inkomsten uit project sourcing en de andere helft uit projecten onder eigen beheer. Zo groeien we naar een kleine IBM services organisatie."

Naast Business Technology besteedt Pecoma aandacht aan nieuwe trends, zoals Green IT of ‘Eco Technology', zoals Pecoma het noemt. Vanuit de noodzaak tot ‘groene' oplossingen, introduceert Pecoma de ‘Energie Optimalisatie Scan' (EOS). De scan geeft weer waar en hoe een bedrijf kan besparen op energie- en papierverbruik met ICT. Zowel in bomen als in geld. Een organisatie vanaf 500 werkplekken spaart op jaarbasis al gauw 4000 bomen en 30.000 euro aan energiekosten, aldus Pecoma. Om zelf bij te dragen aan een betere leefwereld, biedt Pecoma de scans kosteloos aan. Bedrijven kunnen zich aanmelden via www.redbomenmetict.nl.

De Business Technology portfolio van Pecoma wordt gestaag uitgebreid. Zo heeft Pecoma onlangs een exclusief partnership voor Nederland afgesloten met BDNA, leverancier van onder andere asset management software. De Koning: "Pecoma levert met behulp van BDNA een oplossing waarmee door het gebruik van real-time business intelligence de IT infrastructuur van organisaties op een directe, nauwkeurige en uitvoerige manier inzichtelijk wordt gemaakt."
Verder zijn de banden met Microsoft verstevigd, onder andere op het gebied van ‘het nieuwe werken'. Hierbij maakt Pecoma onder meer gebruik van software zoals Vista, Office en Sharepoint om werknemers efficiënter te laten werken.

Naast geld verdienen doet Pecoma ook aan maatschappelijk ondernemen, zoals het inzetten van kennis en kunde door middel van haar eigen mensen op projecten bij organisaties zoals Oxfam Novib en Be More. Voor ieder gewerkt uur wordt één euro gereserveerd, dat zo wordt ingezet om Pecomezen een bijdrage te laten leveren aan een betere wereld.


Witold Kepinski 
 
 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
29 januari 16:02
Nomineer nu favoriet voor Computable Awards
29 januari 13:41
ICT-kosten per ziekenhuismedewerker stijgen
29 januari 11:53
CeBIT wil 'Heimat' voor IoT worden
29 januari 10:32
Puur Makelaars koppelt systeem met NVM
29 januari 9:29
Commscope koopt breedbandtak TE Connectivity
28 januari 16:09
CRMWaypoint helpt Amnesty met Salesforce
28 januari 14:50
ACM beboet KPN om blokkeren internetbellen
28 januari 11:58
Beveiligingsvraagstuk remt opkomst BYOD
28 januari 11:47
Zegveld neemt taken Thissen over bij KING
28 januari 11:45
EPiServer en Ektron kondigen fusie aan
28 januari 11:25
Computable selecteert 10 onderwijsprojecten

  
Gerelateerde artikelen:
1 april 2009 - 11:51
Bankencrisis noopt Pecoma tot ontslagen
31 maart 2009 - 15:24
Winstgroei voor Pecoma ondanks ontslagen
16 juni 2008 - 10:18
Pecoma uitgeroepen tot top ict werkgever 2008
15 mei 2007 - 11:14
Analist ame.nl is te spreken over Pecoma
10 mei 2007 - 11:24
Pecoma Business ziet omzet stijgen
18 oktober 2006 - 14:28
Pecoma enige BDNA Partner in Nederland

Gerelateerde Bedrijven:
QNHAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   IT Banen  |   Computable  |   Channelweb  |   IT Knowledge Base  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit