De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Productnieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Software AG en Fujitsu introduceren CentraSite 3.1

Software AG en Fujitsu introduceren CentraSite 3.1, de vernieuwde versie van hun gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor SOA-governance. De nieuwe versie maakt federation mogelijk, waardoor de informatie die zich bevindt in verschillende individuele repository’s wordt gesynchroniseerd. Bovendien kunnen tools van partners nu snel worden geïntegreerd.

Dankzij de uitbreidingen van CentraSite kan meer ondersteuning worden geboden voor tools die worden geleverd door andere organisaties die lid zijn van de CentraSite Community. Doordat de registry/repository vooraf standaard is geïntegreerd in deze tools, kunnen organisaties sneller maatwerkoplossingen ontwikkelen en profiteren van een overkoepelend beheer (federated management) van hun heterogene omgevingen. De CentraSite Community bestaat uit een netwerk van zelfstandige softwareleveranciers en systeemintegrators, die gezamelijk producten ontwikkelen die onderling samenwerken met CentraSite. Het doel van deze Community is het verlagen van de kosten die nodig zijn voor het in gebruik nemen en het ondersteunen van SOA-implementaties.

‘Ontwikkelteams willen snel goede resultaten boeken en zo min mogelijk complicaties daarbij krijgen', zegt Edwin van Asch, Senior Technology & Solutions Architect van Software AG in Nederland. ‘Doordat de CentraSite Community een op standaarden gebaseerde benadering hanteert voor het ontwikkelen van een SOA-infrastuctuur, is dat nu ook mogelijk. Doordat CentraSite standaard wordt meegeleverd in de oplossingen van de partners kunnen honderden uren van frustrerend integratiewerk uit handen worden genomen.'

De nieuwe functies van CentraSite 3.1 zijn:
- Ondersteuning van de ‘federation' van meerdere registry's en repository's. Organisaties leggen informatie over services vaak vast in meerdere registry's/repository's. Het gevolg hiervan is dat niet iedere registry dezelfde informatie bevat. CentraSite verspreidt deze informatie daarom naar alle repository's, zodat de informatie altijd synchroon blijft lopen. Gebruikers hebben zo één beeld van alle metadata die zich hierin bevinden en kunnen het hergebruik van deze data maximaliseren.
- Dankzij de pluggable architectuur kunnen de producten en tools van de verschillende partners gebruik maken van een gezamenlijk raamwerk en een gezamenlijke gebruikersinterface.
- De uitgebreide interface biedt gebruikers de mogelijkheid om hun omgeving op maat aan te passen en functies toe te voegen waar zij behoefte aan hebben.
- De uitgebreide SOA governance functionaliteit omvat onder andere volledige aanpasbare ondersteuning van de levenscyclus van alle SOA-onderdelen binnen CentraSite.

De CentraSite Community stelt organisaties in staat om eenvoudig en snel diverse SOA-oplossingen te implementeren die zijn afgestemd op hun eigen wensen en behoeften. Omdat de leden van de Community hun producten van te voren met elkaar integreren, kunnen organisaties kiezen uit meerdere manieren om een SOA-infrastructuur op te zetten. Organisaties kunnen specifieke producten en oplossingen kopen waar zij behoefte aan hebben, zoals business rules (iLOG), architectuuroplossingen (alfabet), software voor het testen van webservices (Parasoft) en oplossingen voor SOA-beheer (AmberPoint). Al deze producten kunnen naadloos met elkaar samenwerken.

Op de website www.centrasite.com is meer informatie te vinden over de softwareleveranciers die hun producten vooraf hebben geïntegreerd met CentraSite. De website biedt ook meer informatie in de vorm van recente SOA-programma's, webinars en governance-tools. Bovendien kunnen bezoekers zelf een blog over SOA starten en publiceren over SOA. Tot slot is er een gratis CentraSite Community Edition te downloaden.

Software AG en Fujitsu bieden ook actieve steun aan: 
http://www.infoq.com/soa/
http://www.infoq.com/governance/


Persbericht  
De tekst van dit persbericht is letterlijk overgenomen.
CRN is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht.  

 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Productnieuws:
22 oktober 13:19
Google Drive-bestand printen met Udocx
22 oktober 10:51
McAfee vernieuwt Next Generation Firewall
21 oktober 13:39
MapR integreert Apache Drill en Apache Spark
21 oktober 10:47
VMware kiest voor Salesforce met Thru
20 oktober 15:27
Progress zet nieuwe applicatieserver in de markt
20 oktober 13:48
Veeam introduceert Endpoint Backup Free
20 oktober 10:58
Ruckus Wireless voortrekker bij Hotspot 2.0
17 oktober 14:32
Barracuda breidt reeks van NG Firewalls uit
17 oktober 14:08
Snel delen van nieuws met Ilionx NIS 5.4
17 oktober 11:00
Login brengt 'business enabled' DaaS-oplossing
17 oktober 9:25
Intel en Stebis komen met de Match

  
Gerelateerde Bedrijven:
Fujitsu
Software AGAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   IT Banen  |   Computable  |   Channelweb  |   IT Knowledge Base  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit