De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Jaco Pesschier verruilt Avaya voor HIG

Per 1 juni vindt er bij Avaya een managerswissel plaats. Jaco Pesschier, voormalig channel director en salesmanager voor de business partners bij Avaya, treedt dan in dienst bij HIG Telecommunicatie en hij wordt opgevolgd door Richard van den Oudenalder.

Jaco Pesschier gaat van Avaya over naar HIG Telecommunicatie

Het vertrek van Pesschier bij Avaya, leverancier van communicatieapplicaties, -software en -diensten aan de zakelijke markt, mag geen verrassing worden genoemd, de channel director en salesmanager voor de business partners zat al enige maanden ziek thuis. De afgelopen tijd werd Pesschier bij Avaya tijdelijk vervangen door salesmanager Melvin Harmsen. Pesschier's opvolger Richard van den Oudenalder is geen onbekende van Avaya, hij werkt al ruim een jaar bij het bedrijf als account manager voor het indirecte verkoopkanaal. Voordat hij bij Avaya in dienst kwam, werkte Van den Oudenalder acht jaar bij Cisco waar hij onder andere de functie van senior channel account manager bekleedde. In deze periode heeft hij zich ingezet voor de uitbouw van het indirecte kanaal. Jaco Pesschier zal bij HIG Telecommunicatie de rol van salesmanager gaan vervullen. Daarnaast zal hij zich bezighouden met de verdere ontwikkeling en uitbreiding van het dienstenportfolio van HIG.

Potentie
Jaco Pesschier: "Bij HIG heb ik de ideale organisatie gevonden om datgene dat ik altijd vanuit Avaya bij partners verkondigd heb over convergentie, mobiliteit en bereikbaarheid, in de praktijk te kunnen brengen. De potentie die HIG hiervoor in huis heeft wil ik graag maximaal gaan benutten om uit te groeien tot een vooraanstaand speler in de markt."

Bij HIG zijn ze blij met de komst van Jace Pesschier. "Ik heb hem gevraagd bij ons te solliciteren omdat ik vind dat hij goed bij onze organisatie past", meent Frans Steinmetz, directeur van HIG Telecommunicatie. Onder zijn leiding zal Pesschier als salesmanager de verkooporganisatie van de telecomdivisie van HIG verder gaan uitbreiden. Steinmetz: "Zijn rustige no nonsens-stijl bevalt mij zeer en Pesschier blijft met beide benen op de grond staan. Hij gaat zich vooral bezighouden met het werven van goede accountmanagers en ook gaat hij proberen HIG bekender te maken in de markt. Het wordt zijn taak om HIG bekend te maken als technologische totaaloplosser op het gebied van data en voice."

HIG is Silver Partner van Avaya wat de overstap van Pesschier een speciaal tintje geeft. "Ik heb niks te maken met de zaken die bij Avaya speelden", zegt Steinmetz. "Wij kenden Pesschier al bij Avaya vandaan en bij ons gaat hij vooral de Avaya-omzet verder uitbreiden. Zoiets werkt goed als je iemand in huis haalt die een organisatie als Avaya goed kent. Ik verwacht dan ook dat Pesschier een push kan geven aan onze verkopen. Ons klantenbestand is in ieder geval groot genoeg, het is aan Pesschier om daar meer uit te gaan halen."

Verkoopgroei stimuleren
Richard van den Oudenalder wordt in zijn nieuwe functie binnen Avaya eindverantwoordelijk voor de Nederlandse verkoop via kanaalpartners. Daarnaast gaat hij deel uitmaken van het managementteam van Avaya. "Richard van den Oudenalder heeft veel ervaring in het indirecte verkoopkanaal", zegt Chris de Jongh, managing director van Avaya Nederland. "Daarnaast heeft hij zich het afgelopen jaar binnen Avaya geprofileerd als een bekwame manager met oog voor partnerwensen. Dit maakt hem de ideale leidinggevende voor het Nederlandse partnerkanaal-verkoopteam. We hebben het volste vertrouwen dat hij de Nederlandse verkoopgroei nog verder zal stimuleren. Van den Oudenalder gaat zich op korte termijn ook bezig houden met het uitbreiden van het indirecte verkoopteam. Avaya maakt momenteel een aanzienlijke groei door. Zo is het aantal business partners in met name het mkb-segment enorm toegenomen. Het aandeel van Avaya in deze markt is gestegen tot maar liefst twintig procent. We zijn verheugd dat we zo snel een uitstekende opvolger voor Jaco Pesschier hebben gevonden. Pesschier heeft zijn rol binnen Avaya altijd op een persoonlijke wijze en met veel inzet vervuld. Avaya wenst hem heel veel succes in zijn nieuwe functie bij HIG Telecommunicatie."


Sander Hulsman 
 
 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
6 mei 14:15
BPM Company ziet kansen in Roemenië
6 mei 13:19
EMC zet in op platform 2.5 met nieuwe producten
6 mei 10:55
Cisco-CEO John Chambers doet stap terug
6 mei 9:30
EMC biedt next-generation content platform
6 mei 9:00
Google komt met Cloud Bigtable database
4 mei 16:52
Info Support pakt ontwikkelstraat RDW aan
4 mei 11:55
Voys start met Call-in-one clouddienst
4 mei 11:51
KPN verwacht Europese fusies telecommarkt
4 mei 10:34
Het Waterschapshuis kiest ADP Workforce
4 mei 7:00
Atlantis start opmars in de Benelux
2 mei 8:15
‘Hennis trekt stekker uit ERP-systeem Speer’

  
Gerelateerde artikelen:
8 februari 2010 - 11:03
HIG wordt COMvenience UC Partner
15 oktober 2008 - 11:49
Melvin Harmsen nieuwe channelbaas Avaya
15 september 2008 - 9:18
HIG breidt dienstverlening uit richting zorgsector
12 september 2008 - 15:44
Avaya: 'meer indirecte verkoop en services'
28 januari 2008 - 11:40
Avaya IP channel beoordeeld door Marketcap
11 december 2007 - 10:55
Marketing manager Avaya Benelux vertrekt
9 november 2007 - 15:31
Avaya legt met SIT focus op midmarket
4 juni 2007 - 22:27
Avaya overgenomen door durfkapitaalspelers
8 mei 2007 - 12:21
Avaya's channelmanager Jaco Pesschier lang afwezig

Gerelateerde Bedrijven:
Avaya
HIG TelecommunicatieAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit