De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Productnieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Bell Microproducts wordt distributeur Sun Microsystems

Bell Microproducts, internationaal distributeur van IT-infrastructuuroplossingen op het gebied van storage, servers, software en services, is door Sun Microsystems Nederland benoemd tot Channel Development Partner. De overeenkomst stelt Bell Microproducts in de gelegenheid alle storage-oplossingen van de Sun Data Management Group (DMG) te voeren. Concreet gaat het om het low-, mid- en high-end Tape portfolio en het low-, mid- en high-end Disk portfolio, inclusief de NAS 5000 serie. In de nabije toekomst worden ook Sun’s AMD-servers aan het portfolio toegevoegd.

Bell Microproducts was al enkele jaren distributeur van StorageTek voordat dit bedrijf vorig jaar werd overgenomen door Sun. Bij de nieuw gevormde Sun Data Management Group bestond de behoefte aan een eigen, op storage gerichte Channel Development Partner, als aanvulling op Sun’s bestaande, meer generieke CDP, Access Distribution.

Huib Klaassens, General Manager Bell Microproducts: “Bij elke overname is het spannend om te zien hoe uiteindelijke samenwerkingsmodel eruit gaat zien. Wie kan er doorwerken en met welke producten. Wij hebben de afgelopen jaren veel succes gehad in de storage-markt en Sun erkent onze toegevoegde waarde op dit gebied. Als CDP voor de Data Management-producten kunnen we doorgaan met het ontwikkelen van deze markt. Met de AMD-servers van Sun erbij zijn we ook in staat om onze klanten een compleet aanbod te leveren voor hun gehele storage-infrastructuur.”

Hendrik-Jan Hunink, Partner and Alliance Manager van Sun: “Bell Microproducts was al sinds jaar en dag zeer succesvol als value-added distributeur van StorageTek. Vanwege de specifieke kennis en expertise van Bell Microproducts in deze markt, en het succes van de afgelopen jaren, is het niet meer dan logisch dat de samenwerking nu wordt voortgezet voor Sun Data Management Group. Ook onze huidige CDP, Access Distribution, zal gewoon doorgaan met de distributie van storage-oplossingen, maar wij denken dat er in deze markt voor ons nog zoveel te ontwikkelen is, dat er ruimte genoeg is voor een specialist als Bell Microproducts.”

“Met behulp van Bell Microproducts - die de storage-producten levert aan Value Added Resellers - richt Sun DMG zich op de markt van middelgrote tot grote organisaties die invulling geven aan Information Lifecycle Management. Bell Microproducts biedt uitgebreide oplossingen en consultancy op het gebied van storage, gebaseerd op de producten van Sun”, aldus Daan Huisman, Indirect Channel Manager van Sun DMG.

Andreas Drenthen, General Manager van Sun DMG: "Onze partners en ons kanaal zijn altijd een belangrijk deel van onze assets geweest. De hechte relaties die wij met hen hebben, waren dan ook zeker niet onbelangrijk bij Sun’s beslissing om StorageTek over te nemen. In totaal doen we 40 % van onze verkoop nu via partners en een groot deel van de resellers gaf aan ook in de nieuwe situatie graag zaken te willen blijven doen met Bell Microproducts.”


Persbericht  
De tekst van dit persbericht is letterlijk overgenomen.
CRN is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht.  

 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Productnieuws:
27 januari 16:58
Sophos verbetert endpoint-beveiliging
27 januari 10:43
A10 Networks introduceert ACOS 4.0
26 januari 14:47
ANPR haalt kaart uit Mobotix-parkeeroplossing
26 januari 10:00
Synology komt met nieuwe NAS-servers
23 januari 14:21
Ciber komt met Access Control voor compliance
23 januari 10:39
Secure Backup Service op basis van Barracuda
22 januari 15:20
Netgear introduceert drie nieuwe netwerkproducten
22 januari 10:17
Siemens PLM Software introduceert Parasolid 27.1
21 januari 15:41
CommVault beveiligt data op endpoint
21 januari 10:08
Infor vereenvoudigt productie auto's
20 januari 14:38
Good komt met veilige mobiele data-oplossing

  
Gerelateerde Bedrijven:
Sun
Bell MicroAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   IT Banen  |   Computable  |   Channelweb  |   IT Knowledge Base  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit