De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Productnieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

Bell Microproducts wordt distributeur Sun Microsystems

Bell Microproducts, internationaal distributeur van IT-infrastructuuroplossingen op het gebied van storage, servers, software en services, is door Sun Microsystems Nederland benoemd tot Channel Development Partner. De overeenkomst stelt Bell Microproducts in de gelegenheid alle storage-oplossingen van de Sun Data Management Group (DMG) te voeren. Concreet gaat het om het low-, mid- en high-end Tape portfolio en het low-, mid- en high-end Disk portfolio, inclusief de NAS 5000 serie. In de nabije toekomst worden ook Sun’s AMD-servers aan het portfolio toegevoegd.

Bell Microproducts was al enkele jaren distributeur van StorageTek voordat dit bedrijf vorig jaar werd overgenomen door Sun. Bij de nieuw gevormde Sun Data Management Group bestond de behoefte aan een eigen, op storage gerichte Channel Development Partner, als aanvulling op Sun’s bestaande, meer generieke CDP, Access Distribution.

Huib Klaassens, General Manager Bell Microproducts: “Bij elke overname is het spannend om te zien hoe uiteindelijke samenwerkingsmodel eruit gaat zien. Wie kan er doorwerken en met welke producten. Wij hebben de afgelopen jaren veel succes gehad in de storage-markt en Sun erkent onze toegevoegde waarde op dit gebied. Als CDP voor de Data Management-producten kunnen we doorgaan met het ontwikkelen van deze markt. Met de AMD-servers van Sun erbij zijn we ook in staat om onze klanten een compleet aanbod te leveren voor hun gehele storage-infrastructuur.”

Hendrik-Jan Hunink, Partner and Alliance Manager van Sun: “Bell Microproducts was al sinds jaar en dag zeer succesvol als value-added distributeur van StorageTek. Vanwege de specifieke kennis en expertise van Bell Microproducts in deze markt, en het succes van de afgelopen jaren, is het niet meer dan logisch dat de samenwerking nu wordt voortgezet voor Sun Data Management Group. Ook onze huidige CDP, Access Distribution, zal gewoon doorgaan met de distributie van storage-oplossingen, maar wij denken dat er in deze markt voor ons nog zoveel te ontwikkelen is, dat er ruimte genoeg is voor een specialist als Bell Microproducts.”

“Met behulp van Bell Microproducts - die de storage-producten levert aan Value Added Resellers - richt Sun DMG zich op de markt van middelgrote tot grote organisaties die invulling geven aan Information Lifecycle Management. Bell Microproducts biedt uitgebreide oplossingen en consultancy op het gebied van storage, gebaseerd op de producten van Sun”, aldus Daan Huisman, Indirect Channel Manager van Sun DMG.

Andreas Drenthen, General Manager van Sun DMG: "Onze partners en ons kanaal zijn altijd een belangrijk deel van onze assets geweest. De hechte relaties die wij met hen hebben, waren dan ook zeker niet onbelangrijk bij Sun’s beslissing om StorageTek over te nemen. In totaal doen we 40 % van onze verkoop nu via partners en een groot deel van de resellers gaf aan ook in de nieuwe situatie graag zaken te willen blijven doen met Bell Microproducts.”


Persbericht  
De tekst van dit persbericht is letterlijk overgenomen.
CRN is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht.  

 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Productnieuws:
29 mei 15:44
Siemon introduceert LightHouse
29 mei 13:36
Performance Package voor Xerox IJP 2000
29 mei 10:48
Barracuda geeft Load Balancer FDC vrij
28 mei 14:30
Nexenta introduceert schaalbare SDS
28 mei 13:22
Bright biedt eigen OpenStack distributie
28 mei 10:50
Progress brengt zakelijk Telerik Platform
27 mei 14:30
UTM firewall met geïntegreerde 802.11ac Wi-Fi
27 mei 13:30
Sneller en flexibeler ontwerp met nieuwe Solid Edge
27 mei 10:29
Make-over voor instapmodel thin client Igel
4 april 11:59
Bell Microproducts wordt distributeur Sun Microsystems
4 april 11:59
Bell Microproducts wordt distributeur Sun Microsystems

  
Gerelateerde Bedrijven:
Sun
Bell MicroAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit