De informatiebron voor het Nederlandse ICT-resellerkanaal   Adverteren | Mobiel | Contact  
Channelweb
 Zoek
Nieuwsbrief
Reacties
Bedrijvengids
MobielNieuws aanmelden
Heb je nieuws voor ICT-resellers? Gebruik het aanmeldformulier.
Agendapunt melden
RSS-feed Volg ons via Twitter

 
Nieuws
 Terug Mail aan een vakgenootPrintvriendelijke versie   

IDC: Enterprise Document Presentment groeit fors

Volgens een IDC-whitepaper, geschreven in opdracht van StreamServe, zal de markt van Enterprise Document Presentment-oplossingen (EDP) snel voet aan de grond krijgen.

De dynamische enterprise publishing markt, waarvan EDP deel uitmaakt, zal jaarlijks een groei doormaken van 27 procent en vertegenwoordigt in 2009 naar verwachting een waarde van ruim 1 miljard dollar aan software. EDP-systemen zorgen voor gepersonaliseerde en interactieve documenten als brieven, facturen, polissen en rekeningafschriften en stellen deze via alle mogelijke distributiekanalen beschikbaar, zonder bedrijfsinformatiesystemen aan te hoeven passen. IDC baseert deze prognose op de ontwikkeling dat klanten steeds hogere kwaliteitseisen stellen aan documenten van hun leveranciers en de voorkeur geven aan duidelijke, fraai opgemaakte informatie op maat boven de vaak onduidelijke generieke documenten die in hoge volumes zijn geproduceerd.

Max Marinissen, general manager van StreamServe Benelux: ‘Wij zijn al jaren actief op het gebied van Enterprise Document Presentment en zien met name bij financiële instellingen, productie-, telecommunicatie-, utiliteitsbedrijven en bedrijven in de retail- en distributiebranche de markt een enorme vlucht nemen. Het is juist voor hen van belang om met klanten, leveranciers, partners en medewerkers een persoonlijker contact te hebben. Met een bedrijf dat slecht en onpersoonlijk communiceert is er immers weinig loyaliteit. De ROI van een EDP-oplossing maakt de keuze hiervoor veelal een ‘no-brainer’.’

Hoe groter een bedrijf wordt, hoe moeilijker het is persoonlijk klantcontact te onderhouden, aldus IDC. Terwijl persoonlijk contact juist een voorwaarde is voor klantbehoud en -tevredenheid. De meeste bedrijven zijn erin geslaagd data in ERP-, CRM- en financiële systemen op te slaan, maar de presentatie van de gegevens in documenten aan klanten is duidelijk een blinde hoek. Dit terwijl massageproduceerde documenten als brieven, facturen en rekeningoverzichten vaak de enige contactmomenten zijn met klanten.

Het vervaardigen van interne rapportages uit bedrijfsinformatiesystemen is veelal geregeld. Maar de manier waarop de data wordt gepresenteerd aan klanten krijgt nauwelijks de aandacht die het verdient. Dit terwijl het omzetten van bedrijfscorrespondentie in een effectief marketinginstrument om upsell, cross-sell en merkbekendheid op te bouwen talrijke kansen biedt voor ieder bedrijf om kosteneffectief de relatie met klanten te versterken, verkopen uit te bouwen en de concurrentiepositie te verstevigen. Het lijkt echter niet eenvoudig grote hoeveelheden gegevens afkomstig uit de interne systemen voor tienduizenden of miljoenen klanten te personaliseren en ook consistent conform huisstijl op te maken. Bedrijven hebben te maken met meerdere back-end systemen, vele verschillende documenten, meerdere merken, meerdere talen en ook nog eens meerdere distributiekanalen als webpagina, SMS, PDA, PDF, HTML e-mail, post en fax.

Het vervangen van de bestaande IT-infrastructuur om de output te verbeteren, is voor bedrijven geen optie. IDC concludeert dat een EDP-oplossing gegevens en content in omgevingen met hoogvolume documentprocessen uit bestaande systemen moet kunnen integreren. Zo kan informatie toch worden afgestemd op de beschikbare kennis over klanten en hun persoonlijke wensen, consistent volgens huisstijl worden opgemaakt en op maat worden aangeboden. Zakelijke documenten worden door EDP-oplossingen relevanter en waardevoller. De flexibiliteit en de betere controle over klantcommunicatie zorgen ervoor dat bedrijven efficiënter kunnen werken, de klanttevredenheid en de verkopen kunnen verhogen en de kosten voor klantondersteuning verlagen. Om bovenstaande redenen voorziet IDC een sterke groei van de Enterprise Document Presentment markt van jaarlijks 27 procent.


Redactie CRN  
 
 
 
 Reageer op dit artikel 
 
Meer Nieuws:
22 mei 11:58
‘Microsoft geïnteresseerd in BlackBerry’
22 mei 11:56
Rackspace en Cern koppelen clouds via sjabloon
22 mei 7:52
Exertis GO Connect distribueert Logitech UC
21 mei 17:01
Neelie Kroes: Lat onderwijs moet hoger
21 mei 11:59
Unit4 voert cloud-ERP in bij gemeente Canada
21 mei 11:55
Inhuur ICT bij Rijk blijft onverminderd hoog
21 mei 11:34
IT-onkunde belemmert OpenStack-gebruik
21 mei 10:25
Proact vernieuwt infrastructuur van Adapcare
21 mei 8:56
Huawei werkt aan cloudplatform voor partners
20 mei 16:03
Splitsing CSC geen invloed op Nederland
6 maart 11:09
IDC: Enterprise Document Presentment groeit fors

  
Gerelateerde artikelen:
1 december 2005 - 9:45
Nieuwe marketingmanager StreamServe Benelux
7 november 2005 - 10:00
IDC: 'Outsourcing leidt tot innovatiesucces'
4 oktober 2005 - 14:45
CODA nieuwe partner StreamServe
20 juli 2005 - 16:12
StreamServe sluit overeenkomst met MINT
14 juli 2005 - 15:50
IDC: IT-dienstenpakket stijgt tot 13,1 miljard euro
5 april 2005 - 9:56
Chris Stone nieuwe CEO StreamServe
14 maart 2005 - 14:07
IDC: 'Succes RFID afhankelijk van netwerkcapaciteit'
10 februari 2005 - 13:39
IDC: Flexibele kosten bij IT-infrastructuur
3 november 2004 - 13:37
Nederland verlaat top vijf ISI-index IDC
8 september 2004 - 15:12
IDC: IT offshore in Nederland vaak brug te ver
16 maart 2004 - 9:40
IDC: sterke omzetgroei opslagsoftware
10 maart 2004 - 9:15
IDC voorspelt groei computermarkt tot 2006
1 augustus 2001 - 15:00
IDC: Nederlanse pc-markt in een dal
12 oktober 2001 - 15:00
IDC: toename it-bestedingen na medio 2002
15 augustus 2002 - 15:00
IDC: Licht herstel Europese it-markt

Gerelateerde Bedrijven:
IDC
StreamServeAdverteren  |   Disclaimer  |   Privacy  |   Cookiebeleid  |   Algemene Voorwaarden  |   Computable  |   Channelweb  |   Whitepapers  |   Marqit.nlAlle rechten voorbehouden © Marqit